خطر بیخ گوش بازار تجریش

به گزارش مجله نازلارا، بازار تجریش نمونه کوچک شده بازار تهران است و تأمین ایمنی در آن با مسائل بسیاری روبه روست. دسترسی آتش نشانی به کوچه ها و معابر باریک بازار تجریش و وجود سیم های برق فرسوده و مواد قابل اشتعال در جای جای این بازار از مواردی است که احتمال وقوع حادثه در این بازار را دوچندان می نماید.

خطر بیخ گوش بازار تجریش

جهت دریافت مشاوره خدمات تعرفه طراحی کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.

خبرنگاران- مرضیه موسوی: سیم کشی های در هم پیچیده و انشعاب های آب و تأسیسات گرمایشی و سرمایشی خودشان را زیر سقف های کاذب مغازه های بازار تجریش پنهان نموده اند . مغازه هایی که حجره های ظاهراَ مجزا از هم به چشم می آیند اما شبکه ای از سیم های برق و سقف های کاذب را با هم شریک هستند.

محمود قدیری معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی درباره ایمنی بازار تجریش می گوید:سقف های کاذب مغازه های بازار تجریش از مواد قابل اشتعال ساخته شده اند و خودشان یکی از عوامل وقوع آتش سوزی در این بازار پررفت و آمد هستند. از طرف دیگر شبکه ای از سیم های برق و انشعاب های مختلف پشت این سقف های کاذب وجود دارد که در صورت وقوع یک اتصالی یا اتفاق کوچک می تواند آتش را به تمام بازار تسری بدهد. درحالی که حوزه بندی حریق و وجود حریم هایی که از گسترش آتش پیشگیری کند برای ما موضوع مهمی است. این سقف ها گاهی تا 10 مغازه به صورت یکپارچه و مشترک هستند. برای مثال اگر آتش سوزی رخ دهد آتش و گازهای اشتعال زا از طریق همین شبکه در تمام مغازه ها پخش می شود. بازار تجریش در زمینه حوزه بندی حریق دچار مشکل است.

این تنها مشکل موجود در زمینه تأمین ایمنی بازار تجریش نیست و مسائل دیگری هم هست که این بازار را به منطقه پرخطری تبدیل می نماید. نمونه اش بافت فرسوده و قدیمی بازار تجریش و نداشتن استحکام کافی؛ به طوری که کوچکترین اتفاقی می تواند منجر به ریزش سقف و ایجاد آوار شود.

بساط هایی که مانع امدادرسانی است

کوچه های باریک و معابر پیچ در پیچ بازار تجریش از دیگر مشکلاتی است که در صورت وقوع هر حادثه ای آتش نشان ها را با مشکل دسترسی به محل حادثه روبرو می نماید. بازار شب عید و گسترده شدن بساط دستفروشان در ورودی معابر هم به این مشکل دامن زده است. قدیری می گوید :در ضلع غربی بازار تجریش، ابتدای کوچه گوگل با بساط هایی روبرو هستیم که در واقع جهتهای فرار را برای شهروندان و کسبه در صورت وقوع هر حادثه ای مسدود می نمایند. این بساط گستران از ساعت21 تا نیمه های شب در بازار حضور دارند. این باعث می شود زمان طلایی برای رسیدن به حریق طولانی تر شود و گاهی تا رسیدن نیروهای آتش نشانی آتش به مرحله شعله وری کامل برسد و کار از کار بگذرد. از طرف دیگر وقتی این جهتها مسدود باشد در صورت وقوع هر حادثه ای ازدحام زیادی در جهتهای باریک خروجی ایجاد می شود و قطعاَ مردم زیر دست و پا می مانند. نیازی نیست اتفاق مهم و خاصی رخ دهد ؛ کافی است یک نفر شایعه ای را در دل بازار با صدای بلند فریاد بزند تا جان افراد زیادی حین هجوم به راه های خروجی به خطر بیفتد.

نبود تابلوهای راهنما برای خروج سریع از بازار هم از دیگر معایب بازار تجریش است که افراد غریبه را در صورت وقوع حادثه دچار مشکل می نماید :افرادی که با جهتهای بازار تجریش آشنایی ندارند در صورت وقوع حادثه در این بازار نمی توانند به موقع راه خروج مناسب را پیدا نمایند و ممکن است جهت اشتباهی را به جای خروج از بازار به سمت محل حادثه و حریق طی نمایند و گرفتار شوند. همچنین جهتهای تردد در بازار تجریش معمولاَ از طریق کالاهای مغازه ها مسدود شده و عملاَ راه چندانی برای فرار از این بازار وجود ندارد.

تجهیزات برق اشتراکی

مشکل سیم کشی در بازار تجریش تنها به آشفتگی سیم های برق پشت سقف های کاذب برنمی شود؛ مغازه های بزرگی که به مرور به مغازه های کوچکتری تقسیم شده اند همچنان از تجهیزات برق قدیمی و مشترک استفاده می نمایند که این مورد هم از دیگر معضل آفرینان بازار تجریش هستند. معاون حفاظت و پیشگیری از حریق آتش نشانی می گوید :40 تا 50 درصد از آتش سوزی های بازار تجریش به دلیل اتصال برق و ایجاد جریان الکتریسیته است. کنتورهای برق قدیمی یک مغازه حالا برق 3 یا 4 مغازه را تأمین می نمایند و سیم کشی این مغازه ها هم اغلب اصولی نیست. به همین دلیل سیم های برق و فیوزها کشش این جریان برق را ندارند و دچار اتصالی می شوند.

او با اشاره به اینکه اطراف این فیوزها و سیم ها هم معمولاَ مملو از مواد قابل اشتعال و کالاهای خشک است می گوید:به همین علت آتش خیلی زود پا می گیرد و در چشم بر هم زدنی گسترش پیدا می نماید. نوسازی و استاندارد کردن سیم های برق در معابر عمومی بازار برعهده اداره برق و در داخل مغازه ها برعهده مالکان است.به گفته قدیری، وجود آشپزخانه ها و رستوران ها در این بازار هم از دیگر مواردی است که باعث بروز حوادث در تجریش می شود. در این روزها که بازار شب عید رونق دارد خوب است مردم محلی را برای خرید انتخاب نمایند که اگر حادثه ای در آن رخ داد بتوانند خیلی زود و راحت از آن محل خارج شوند و اساساَ آن محل شرایط ایمنی لازم را داشته باشد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 19 اسفند 1398 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1400 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 220

به "خطر بیخ گوش بازار تجریش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر بیخ گوش بازار تجریش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید