عجیب ترین چیز هایی که درباره این موجود زشت نمی دانید!

به گزارش مجله نازلارا، ممکن است برای شما پیش آمده باشد که بار ها در صفحات مجازی تصاویری از این ماهی دیده باشید، اما واقعیت زندگی این ماهی وحشتناک و در عین حال خنده دار چیست؟

عجیب ترین چیز هایی که درباره این موجود زشت نمی دانید!

به گزارش خبرآنلاین، یک دهه قبل از توصیف رسمی و نام علمی ماهی حبابی، اولین نمونه از این ماهی به وسیله یک کشتی تحقیقاتی در سواحل نیوزلند در سال 1983 یافت شد.

این ماهی را blobfish Psychrolutes microporos از خانواده ماهی هایی به نام Psychrolutidae نامیدند. با این حال، اصطلاح ماهی حبابی گاهی اوقات به طور گسترده تر برای توصیف سایر اعضای خانواده Psychrolutidae مانند P. marcidus استفاده می گردد و حتی در حال حاضر، علیرغم یافتن تعداد زیادی نمونه دیگر در تور های ماهی گیری، شکاف های زیادی در درک ما از این موجود دریایی مرموز وجود دارد.

این ماهی های عجیب در اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام و هند یافت می شوند. با این حال، بعضی از گونه های ماهی حبابی از جمله گونه ای که به نام مستر بلوبی معروف است، در منطقه ها نسبتاً کمی یافت می شوند. البته بعضی از گونه های آن در آب های اطراف و بین استرالیا و نیوزیلند، همواره در اعماق بیشتر از 500 متر زندگی می نمایند.

با وجود ناشناخته ها، ماهی حبابی پس از عکس برداری از نمونه ای در سال 2003، معروفیت گسترده ای پیدا کرد. این تصویر معروفی است که در همه جا از جمله در این صفحه می بینید.

ظاهر ژلاتینی این ماهی باعث معروف شدنش در اینترنت بود. آویزان، لزج و چندش آور، این ماهی بعد ها در یک نظرسنجی، زشت ترین حیوان دنیا نام گرفت. این نمونه را در سال 2003، آقای بلوبی نامیدند.

ماهی حبابی چیست؟

قبل از اینکه این ماهی به عنوان الگوی رفتاری در اینترنت معروفیت پیدا کند، باعث یک کنجکاوی در علم شد. یکی از اعضای خانواده Psychrolutidae، گاهی اوقات به عنوان یک اسکولپین یا به دلایل واضح سر چاق شناخته می گردد. ظاهر شل و ول این ماهی در اعماق دریا که در اینترنت و فضای مجازی نیز مشهور است، کمی گمراه نماینده است. این گونه فقط زمانی شبیه دسر های دهه 1980 به نظر می رسد که از محیط طبیعی خود حذف شده و به سطح بیاید.

چرا ماهی حبابی اینطور به نظر می رسد؟

گونه های ماهی حبابی در بعضی از عمیق ترین بخش های اقیانوس، در اعماق بین 600 تا 1200 متر زندگی می نمایند. در پایین، فشار می تواند بیش از 100 برابر فشار جوی باشد که در حال حاضر احساس می کنید. ماهی حبابی سازگاری های مختلفی برای زندگی در زیستگاه های پرفشار دارد، از جمله بدنی مرکب، با استخوان های نرم و ماهیچه های بسیار کم.

هنگامی که یک ماهی حبابی از آب خارج می گردد، برطرف فشار می تواند آن را منبسط نموده و باعث شل شدن پوست آن گردد، ویژگی های آن را مخدوش نموده و به آن بینی بزرگ می دهد؛ و در خشکی یا عرشه یک قایق، بافت ژلاتینی حباب ماهی ساختار خود را حفظ نمی نماید و حیوان به صورت توده ای بی شکل مانند یک چتر دریایی شسته شده فرو می رود.

سیمون وات، زیست شناس، کمدین و متخصص ارتباط علمی که انجمن حفاظت از حیوانات زشت را راه اندازی کرد، می گوید: تصویری که همه از آن می دانند واقعاً وحشتناک است، زیرا یک تصویر مرده است. در حیات وحش، آن ها دقیقاً پادشاه یا ملکه زیبایی نیستند، اما در این حد هم، افسرده به نظر نمی رسند، اگر ما هم به عنوان یک انسان بالعکس، به عمق 1200 متری بدون هیچگونه ابزار محافظ یا دستگاه تنفسی برویم، قطعا بسیار منزجر نماینده بنظر خواهیم آمد.

ماهی حبابی در زیر آب متفاوت بنظر می رسد، زیرا قرار نیست در خشکی باشد

در اعماق، ماهی حبابی شبیه ماهی است. آن ها دارای سر های کمی پیازی، چشمان سیاه و سفید و باله های پردار هستند. بدن آنها، به رنگ خاکستری مایل به صورتی و تا قسمت دم، کمی شبیه به قورباغه است. ماهی حبابی معمولا کمتر از 30 سانتی متر طول و کمتر از 2 کیلوگرم وزن دارد.

بنظر نمی رسد ماهی حبابی با این شمایل خطرناک باشد

ماهی حبابی کمتر از 30 سانتی متر طول دارد، بدنی نرم و بدون دندان دارد. به جرات می توان گفت خطری ندارد؛ اما اکثریت قریب به اتفاق مردم، هرگز با ماهی حبابی برخورد نخواهند کرد، مگر اینکه به مقدار کافی خوش شانس باشند که یک نمونه مرده را در موزه یا تور ماهیگیری ببینند. این حیوانات در اعماق اقیانوس زندگی می نمایند، بنابراین برای یافتن زنده آن ها به زیردریایی احتیاج دارید.

حتی در سال 2019، دیلی میل استرالیا گزارش داد که مردی که در بازار ماهی سیدنی کار می کرد، یک ماهی حبابی خورد. به نظر نمی رسید که او از هیچ عارضه بدی رنج ببرد. به هرحال بعید است که چنین ماهی به صورت تجاری در دسترس باشد حتی اگر خوردن آن ضرری نداشته باشد.

حباب ماهی چگونه شنا میکند؟

با کمترین کوشش ممکن. مانند بسیاری از ماهی های اعماق دریا، ماهی حبابی مثانه شنا ندارد، اندامی شبیه کیسه هوا که به ماهی ها یاری می نماید تا سطح شناور خود را کنترل نمایند. اگر این کار را می کردند، تحت فشار له می شدند. درعوض، ترکیب بدن چرب ماهی حبابی وارد عمل می گردد، در واقع چگالی آن کمتر از آبی است که در آن زندگی می نماید.

وات می گوید: اگر به نحوه شناور شدن روغن روی آب فکر می کنید، باید گفت داشتن محتوای چربی بالا به این معنی است که آن ها را شناورتر می نماید. ماهی حبابی به سادگی در آب یا بستر دریا حرکت می نماید و تا حد زیادی ساکن می ماند و حدالامکان انرژی کمتری مصرف می نماید.

وات می گوید: این کار باعث صرفه جویی در کار می گردد. تنبل بودن یک استراتژی بقا است و چاق بودن برای یاری به تنبلی هم یک استراتژی بقا است. مطمئنا، همه ما می توانیم با آن ارتباط برقرار کنیم.

این ماهی خسته غذا هم میخورد؟

با توجه به بی حالی ذاتی، حباب ماهی ها تصور می گردد هر چیزی را که درست از جلوی آن ها رد می گردد می خورند. شناور و خنثی بودن آن ها به این معنی است که آب آن ها را با خود می برد. وقتی سخت پوستان کوچک، حلزون های دریایی یا سایر مواد خوراکی خیلی نزدیک شوند، تبدیل به غذایشان می شوند.

تعیین نیست که آیا حباب ماهی واقعاً در خطر انقراض است یا خیر، این موضوع تا حدی به این علت است که در دنیای بیگانه اعماق اقیانوس زندگی می نماید و اطلاعات کمی در خصوص آن ها موجود است. به عنوان مثال، پژوهشگران نمی دانند تعداد آن ها چقدر است، آیا آن ها شکارچیان طبیعی دارند، چگونه تحت تأثیر اسیدی شدن اقیانوس ها قرار می گیرند یا چقدر عمر می نمایند.

منبع: فرارو
انتشار: 3 مرداد 1402 بروزرسانی: 3 مرداد 1402 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1708

به "عجیب ترین چیز هایی که درباره این موجود زشت نمی دانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عجیب ترین چیز هایی که درباره این موجود زشت نمی دانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید