فاصله تبریز تا وان، فاصله زمینی تبریز تا شهر وان ترکیه از مرزهای مختلف چقدر است؟

به گزارش مجله نازلارا، یکی از راه های سفر به شهر وان ترکیه، عبور از مسیر زمینی با استفاده از قطار و اتومبیل است. از شهر تبریز سه مسیر از مرزهای رازی، بازرگان و سرو برای رفتن به شهر وان وجود دارد. فاصله میان شهر وان تا تبریز 332 کیلومتر تخمبن زده می گردد؛ اگر با سرعت میانه 100 کیومتر بر ساعت حرکت کنید، طی 3 تا 4 ساعت به شهر وان خواهید رسید.

فاصله تبریز تا وان، فاصله زمینی تبریز تا شهر وان ترکیه از مرزهای مختلف چقدر است؟

با این حال مدت زمان دقیق طی کردن این مسیر با توجه به مسائلی نظیر ویژگی های مسیر و مرز انتخابی شما تفاوت خواهد بود. بعلاوه انتخاب نوع وسایل نقلیه نیز در مشخص مدت زمان رسیدن به شهر وان اثرگذار است.

شهر وان ترکیه کجاست ؟

شهر وان در شرق ترکیه و در مرکز استانی به همین نام واقع شده است و به عنوان یک شهر کوچک و باصفا شناخته می شود. این شهر به دلیل قرارگیری در حاشیه دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه، مجذوب کنندهیت خاصی برای بازدیدنمایندگان دارد. قدمت شهر وان به حدود 3400 سال پیش برمی شود. در آن موقع، منطقه پادشاهی کهن اورارتو در اطراف دریاچه وان پا گرفت. امروزه، شهر وان از شکوه و بزرگی آن موقع، فاصله گرفته و به یک شهر ساده و کوچک تبدیل شده است. جمعیت شهر وان به حدود 370,190 نفر می رسد و این شهر وسعتی برابر با 1,938 کیلومتر مربع دارد.

از جمله ویژگی های جالب شهر وان می توان به جمعیت بالای کُردهای این شهر و بعلاوه وجود گربه های سفید با چشمانی متفاوت اشاره نمود. این ویژگی ها به نماد شهر وان تبدیل شده است. در کل، شهر وان به دلیل تاریخچه و فرهنگ غنی، جاذبه های طبیعی و تاریخی متعدد و بازارهای محلی پررونق، یکی از مقاصد گردشگری مهم در شرق ترکیه به شمار می رود.

راه های سفر زمینی به شهر وان ترکیه

سفر به شهر وان از ایران به وسیله سه مرز رازی، بازرگان و سرو در نزدیکی آذربایجان امکان پذیر است. هر یک از این مرزها ویژگی های خود را دارند که در ادامه شرایط و اطلاعات هر مسیر را تشریح نموده ایم:

فاصله وان تا مرز رازی - کاپیکوی

گذرگاه مرزی رازی، شلوغ ترین مرز ایران جهت سفر به وان محسوب می شود. این گذرگاه در شهرستان خوی آذربایجان غربی واقع شده است. با استفاده از خودرو شخصی، شما می توانید فاصله اندک میان مرز رازی تا وان را در حدود یک ساعت و نیم طی کنید. با این حال، باید توجه داشت که گذرگاه رازی محدودیت تردد دارد و تنها در فاصله زمانی 9 صبح الی 17 عصر عبور از این گذرگاه برای گردشگران مجاز خواهد بود.

در صورتی که از تبریز به سمت ترکیه سفر می کنید، می توانید از گذرگاه رازی یا بازرگان بهره ببرید. باید توجه داشت که با وجود اینکه شرایط جاده در گذرگاه رازی تقریبا مطلوب است؛ اما در طول مسیر شما به امکانات رفاهی محدودی دسترسی دارید.

فاصله وان تا گذرگاه رازی حدودا 106 کیلومتر است. علاوه بر این، گذرگاه سرو نیز یکی دیگر از گزینه ها برای ورود به ترکیه از ایران به شمار می رود. با این حال، فاصله این گذرگاه با شهرستان خوی نسبتاً بیشتر است و شما با توجه به احتیاجهای خود، باید انتخاب مناسبی داشته باشید.

فاصله وان تا مرز بازرگان - گوربولاغ

یکی از مرزهای کلیدی ایران به سمت ترکیه، مسیر عبوری از مرز بازرگان است که در شهرستان ماکو واقع شده است. این گذرگاه، بر خلاف مرز رازی، محدودیت زمانی ندارد و علاوه بر اتومبیل های شخصی و اتوبوس ها، ماشین های باربری هم از آن عبور می نمایند. فاصله بازرگان تا وان ترکیه، حدود 200 کیلومتر است و برای اتمام مسیر با خودرو شخصی، حدود دو و نیم ساعت به زمان احتیاج دارید.

برای انتخاب بهترین گذرگاه مرزی برای سفر به وان، باید به عوامل مختلفی توجه کنیم. به عنوان مثال، اینکه مبداء سفر شما در کدام استان ایران واقع شده است، بسیار مهم است. بعلاوه ساعت خروج از مرز نیز در انتخاب گذرگاه تاثیر دارد. بازرگان در بین سه مرز موجود از نظر موقعیت جغرافیایی، شمالی تر است. بعلاوه شما برای سفر به وان، می توانید از گذرگاه مرزی رازی نیز بهره ببرید که بیشترین تردد را در بین گذرگاه های مرزی ایران به ترکیه دارد.

فاصله مرز سرو تا وان - اسندره

شهر سِرو در شمال غربی کشور در شهرستان ارومیه واقع شده است و به عنوان یک شهر مرزی ایران در همسایگی ترکیه شناخته می شود. مرز سرو 250 کیلومتر با شهر وان فاصله دارد و در صورت رانندگی با اتومبیل شخصی، برای رسیدن به شهر وان باید حدود 3 ساعت و 30 دقیقه به رانندگی بپردازید. البته باید توجه داشت که عبور از مرز، احتیاجمند صرف وقت در صف های بازرسی مرزی و انجام امور مربوط به آن است. مزیت این گذرگاه را می توان عدم وجود محدودیت زمان به هنگام عبور دانست. در واقع امکان عبور و مرور در هر ساعتی از شبانه روز برای شما وجود دارد.

با آنالیز نقشه های جغرافیایی، متوجه خواهید شد که سِرو از نظر جغرافیایی بیشتر از دو مرز دیگر به سمت جنوب مایل است؛ بنابراین، اگر مبدا شما استان های جنوبی کشورمان است، سِرو می تواند نزدیک ترین گزینه برای عبور از مرز باشد. با این حال، برای انتخاب بهترین گذرگاه مرزی، باید به عواملی مانند مسیر، ساعت شلوغی، محدودیت های زمانی مرز و غیره توجه کنید تا سفر بهتر و راحت تری داشته باشید.

جاذبه های گردشگری تبریز در سفر زمینی به وان

شما می توانید با یک تیر دو هدف را نشان بگیرید و در زمان عبور از تبریز به منظور سفر زمینی به وان، سری هم به مکان های گردشگری این شهر بزنید:

موزه آذربایجان

موزه آذربایجان به عنوان یکی از بهترین جاذبه های گردشگری در فاصله تبریز تا وان از مرز رازی قرار گرفته است. این موزه به عنوان دومین موزه باستان شناسی برتر ایران پس از موزه ملی شناخته می شود. ساختمان این موزه، سه طبقه دارد که طراحی هر یک از آنها به طور جداگانه اجرا شده است.

در داخل این موزه بی نظیر، شما می توانید آثار مختلفی از دوره های تاریخی گوناگون را مشاهده کنید. این آثار شامل اشیاء متعلق به دوره های پیش از اسلام، نظیر هخامنشیان و بعلاوه دوره های بعد از اسلام می شوند.

پارک ائل گلی

پارک ائل گلی یا پارک شاه گلی، یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری است که در شهر تبریز واقع شده است. این پارک بی نظیر در جنوب شرقی شهر واقع شده و از مرکز تبریز حدودا 7 کیلومتر فاصله دارد. تاریخچه جالبی نیز در پشت این پارک نهفته است. درواقع، قسمتی از این پارک در دوران حکومت قویونلوها ساخته شده و در دوران صفویه پیشرفته است.

پارک ائل گلی با داشتن فضایی سبز و طبیعتی زیبا، یک مقصد عالی برای گردش و سرگرمی به شمار میرود. در این پارک شما می توانید از طبیعت لذت ببرید، پیاده روی کنید و در محیطی دل نشین و آرامش بخش استراحت نمایید.

مقبره الشعرا

آرامگاه شاعران یا مقبره الشعرا، یکی از جاذبه های مشهور شهر تبریز محسوب می شود که به هنگام سفر به وان به وسیله مرز رازی می توانید به آن سر بزنید. این جاذبه گردشگری به همراه پارک ائل گلی، به عنوان یکی از نمادهای شهر تبریز شناخته می شوند. در این آرامگاه تاریخی، بیش از 400 شعرا، عارفان و بزرگان ایرانی به خاک سپرده شده اند.

بعضی از آرامگاه ها و مقبره های موجود در مقبره الشعرا در طول تاریخ به دلیل عواملی همانند زلزله از بین رفته اند؛ اما با وجود این، این جاذبه هنوز هم یکی از جاذبه های گردشگری محبوب شهر تبریز به شمار میرود.

آرامگاه شمس تبریزی

شهر خوی یکی از شهرهایی است که در طول سفر از تبریز به وان، احتمالا از آن بگذرید. آرامگاه شمس تبریزی که در سمت شمال غرب خوی واقع شده، یکی از دیدنی های باقدمت و زیبای مشهور این شهر به شمار میرود. این آرامگاه قدیمی در دوران سلسله صفویه بنا شده و دارای تاریخچه ای بسیار پربار و مجذوب کننده است.

در آخر

برای رفتن به شهر وان، سفر زمینی از شهر تبریز یکی از گزینه های پیش رو به شمار می رود. سه مرز رازی، بازرگان و سرو به عنوان مسیرهای ورودی به ترکیه و شهر وان شناخته می شوند. به طور کلی، فاصله حدودی میان تبریز تا شهر وان 332 کیلومتر تخمین زده می شود که با در نظر گرفتن سرعت میانه 100 کیلومتر بر ساعت، حدودا 3 تا 4 ساعت زمان می برد؛ البته در نظر داشته باشید که هر یک از این سه مسیر، شرایط خاص خود را دارند و شما باید با توجه به عواملی مانند نوع مسیر، ساعت شلوغی، محدودیت های زمانی و مبدا سفر گذرگاه مناسب خود را انتخاب نمایید.

تاپ گردشگر

منبع: گردشبان
انتشار: 10 مرداد 1402 بروزرسانی: 10 مرداد 1402 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1711

به "فاصله تبریز تا وان، فاصله زمینی تبریز تا شهر وان ترکیه از مرزهای مختلف چقدر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاصله تبریز تا وان، فاصله زمینی تبریز تا شهر وان ترکیه از مرزهای مختلف چقدر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید