معمای گم شدن گوجه فرنگی در ماموریت تاریخی ایستگاه فضایی بین المللی
به گزارش مجله نازلارا، یورونیوز نوشت: شاید یک گوجه فرنگی تازه و رسیده در هیچ کجای عالم به مقدار ایستگاه فضایی بین المللی ارزشمند نباشد؛ زیرا قوت غالب فضانوردان در مدت اقامت چندماهه در فضا، عمدتا از خوراکی های بسته بندی شده تامین می گردد.
دقیقا به خاطر همین است که فرانک روبیو، فضانورد آمریکایی حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی به شخصیت اصلی یک معمای فضایی تبدیل شد؛ معمایی که حل آن ماه ها طول کشید.
ماجرا از این قرار بود که این فضانورد در اوایل امسال میلادی یکی از اولین گوجه فرنگی هایی را برداشت می نماید که تا به حال در فضا رشد یافته است. ولی آنطور که باید، آن را در جایی محکم نمی بندد.
روبیو در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه اکتبر گفت: من آن گوجه فرنگی را در یک کیسه کوچک گذاشتم و در همان لحظه هم یکی از کارکنان ایستگاه فضایی در حال اجرای یک رویداد (عمومی) با جمعی از بچه های مدرسه ای بود. من هم فکر کردم خیلی جالب می شود اگر این محصول را به آن ها نشان بدهم و بگویم: هی بچه ها، این اولین گوجه فرنگی است که در فضا برداشت شده است.
وی در ادامه گفت: کاملا مطمئن بودم که آن را در جای خود با چسب محکم کردم ... ولی بعد برگشتم و دیدم که دیگر آنجا نیست.
-
کره ماه پایگاه نظامی می شود/ زنگ خطر به صدا عایدی
-
کشف دنیا ناشناخته ماقبل تاریخ در جایی دور از انتظار/ عکس
-
چرا خرطوم فیل این شکلی شده است؟
-
سوتی بزرگ هوش مصنوعی جنجالی ایلان ماسک
هر چیزی که در محیط فاقد از جاذبۀ فضا به دیوارهای ایستگاه فضایی بین المللی لنگر نشود، در معرض خطر شناور شدن در آن، بویژه در گوشه و کنار پنهان و گذرگاه های هزارتوی این آزمایشگاه فضایی قرار می گیرد؛ آزمایشگاهی که بخش های مختلف آن وسعتی به اندازه یک زمین فوتبال را پر نموده است.
فرانک روبیو می گوید در مجموع شاید 8 تا 20 ساعت از وقت آزاد خود را صرف جستجو برای این گوجه فرنگی نموده است.
او می گوید: ذات آدم ها جوری است که متاسفانه خیلی ها گفتند احتمالا خودش گوجه فرنگی را خورده است. برای همین، من بیشتر می خواستم آن را پیدا کنم تا ثابت کنم گوجه فرنگی را نخوردم. اما پیدا نشد که نشد.
بالاخره روبیو در 27 سپتامبر به زمین برمی شود؛ آنهم در حالیکه این محصول گرانبها هنوز در ایستگاه فضایی گم بود.
تا اینکه در جریان کنفرانس خبری چهارشنبه، سایر اعضای تیم هفت نفره حاضر در ایستگاه فضایی خبر دادند که گوجه فرنگی را پیدا نموده اند.
یاسمین مقبلی، فضانورد ناسا گفت: روبیو تا مدت ها به خاطر خوردن این گوجه فرنگی سرزنش می شد، اما الان دیگر می توانیم او را تبرئه کنیم.
فضانوردان معین نکردند که این گوجه فرنگی دقیقا کجا پیدا شده یا در چه وضعیتی بوده است.
روبیو در ماه اکتبر گفته بود که احتمالا این گوجه فرنگی تا حالا پوسیده شده و دیگر غیرقابل تشخیص است. او در آن موقع گفت: به علت اندازه رطوبت موجود در ایستگاه فضایی، احتمالاً به حدی خشک شده که نمی توانید بفهمید چیست.
بازگشت روبیو به کره زمین در ماه سپتامبر به نوبه خود یک لحظه تاریخی بود. اقامت بیش از یک ساله او در ایستگاه فضایی، رکورد طولانی ترین مدتی که یک فضانورد آمریکایی تا به حال در محیط ریزگرانش را تجربه نموده، شکست.
روبیو در ابتدا انتظار داشت تنها شش ماه را در ایستگاه بین المللی فضایی بگذراند اما سفر او 371 روز به درازا انجامید. روبیو در مصاحبه ماه اکتبر خود، اعتراف کرد که لحظات طاقت فرسایی در این سفر داشته است.
او در خصوص لحظه ای که می فهمد اقامت او در فضا برای مدت شش ماه دیگر تمدید می شود گفت: من فقط یک روز به خودم اجازه دادم که ناراحت و متاسف شوم، و بعد سعی کردم یک تصمیم آگاهانه بگیرم و گفتم خوب، باید دید مثبت داشته باشم و سعی کنم برترین کار ممکن را انجام دهم.
5858
منبع: خبرآنلاین