نحوه نگهداری گل ارکیده و روش های تکثیر

به گزارش مجله نازلارا، بهترین مکان برای نگهداری گل ارکیده در خانه، قرار دادن این گل در پنجره های شرقی یا جنوبی آپارتمان و در برابر نور غیر مستقیم آفتاب است. آبکمک منظم، مه پاشی، تمیز و مرطوب نگه داشتن برگها به نگهداری بهتر از گل ارکیده کمک میکند.

نحوه نگهداری گل ارکیده و روش های تکثیر

گلارکیدهیکی از زیباترین و پرطرفدارترین گلهای آپارتمانی و شاخه بریده است و نمادی از عشقو زیبایی است. از این گل در سراسر جهان در مراسمی مانند عروسی و سایر مراسم رسمیاستفاده میشود. در این بخش از خبرنگاران ما نحوه تکثیر و نگهداری گل ارکیده را به شماآموزش میدهیم.

نحوه نگهداری گل ارکیده

تا کنونبیش از 750 گونه از گل ارکیده در جهان شناسایی شده است که تنها تعدادی از آنها باشرایط محیط بسته سازگاری دارند.یکی از این واریتهها ارکیده فالانوپسیس یا ارکیده پروانه ای می باشد که مناسبترین گونه این گل برایکاشت در محیط منزل است.

شرایطمحیطی مورد نیاز برای نگهداری گل ارکیده پروانه ای عبارت است از:

خاک: مناسبترین خاکبرای کاشت ارکیده ترکیبی از دو قسمت خاکبرگ، یک قسمت خاک لوم و یک قسمت پیت استهمچنین بهتر است مقداری خزه خشک شده، تراشههای درخت، پوست نارگیل، پرلیت و گلولههای پلی استایرن رابا خاک مخلوط کنید. البته برای کاشت ارکیده شما میتوانید از گل فروشیها خاک مخصوصگل ارکیده را نیز تهیه کنید.

نور: گل ارکیده به نورفراوان نیاز دارد. بهترین مکان برای نگهداری گل ارکیده در خانه، قرار دادن گلداناین گل در شرق پنجرههایا قرار دادن در پنجرههای جنوبی آپارتمان است. همچنین بهتر است از تابشمستقیم نور به این گل خودداری نموده و نور از پشت پرده ای نازک به گیاه تابیدهشود.

دما: درجه حرارت مناسببرای نگهداری گل ارکیده دمای بین 18 تا 25 درجه سانتیگراد است. سرمای بیش از حدمحیط میتواند باعث سیاه شده این گل و توقف رشد شود. به طورکلی حداکثر درجه حرارت مناسببرای گل ارکیده در تابستان 27 درجه سانتیگراد و در زمستان 10 درجه سانتیگراد است.

آبیاری: برای آبیاری گل ارکیدهدر تابستانها هفتهایدو تا سه بار و در زمستان هفتهای یکبار آبیاری کافی است. توجه داشته باشد کهگلدان ارکیده دارای زهکش مناسب باشد تا آب اضافی به راحتی از گلدان خارج شود. آبیاریبیش از اندازه باعث ریزش برگهای این گل خواهد شد، همچنین شما میتوانید برگهای گیاهرا با پارچه نرم نمدار یا اسفنج مرطوب تمیز کنید.

مهپاشی: گلهای ارکیده بهخوبی خود را با شرایط محیط سازگاری میدهند، لیکن برای نگهداری این گل بهتر است هرچند وقت یکبار با اسپری و آب ولرم بر روی گلبرگ و برگهای گیاه مه پاشی انجام دهید.

تعویضگلدان:بسته به رشد گیاه تعویض گلدان هر سال یا هر دو سال یکبار انجام میگیرد.

کوددهی: گل ارکیده نیاز بهکوددهی و تغذیه منظم دارد. بهترین کود برای این گیاه کود دارای نیتروژن و فسفربالا است که باعث تقویت جوانهزنی وگلدهی گیاه میشود. دادن کود ماهی یکبار و درصورتی که گیاه در مرحله رشد فعال است دو هفته یکبار مناسب است.

نحوهتکثیر گل ارکیده

گلارکیده را میتوان به چهار روش کاشت بذر، قلمه زدن، تقسیم بوته و کشت بافت تکثیرنمود. امروزه اصلیترینراه تکثیر تجاری ارکیده کشت بافت و تقسیم بوته است. از آنجا که سبز شدن بذر اینگیاه بسیار زمانبر و طولانی است و 4 تا 8 سالطول میکشد تا گیاه جوانه بزند. بنابراین همانطور که ذکر شد بهترین راه تکثیر اینگل در محیط آپارتمانی تقسیم بوته است.

برایتکثیر ارکیده خود از این طریق باید گل شما دارای حداقل 6 سوخ باشد. ریزوم گیاه رااز بین سومین و چهارمین سوخ جدا نموده و هر دو قسمت را به صورت گیاهانی مجزا درگلدان با خاک مناسب بکارید. تقسیم ریزوم بیشتر گلهای ارکیده هر سه سال یک بارانجام می شود .

جالب استبدانید گل ارکیده از گلهایی است که میتوان برای نگهداری آن از تراریوم یا باغ شیشهای نیز استفادهنمود. در صورت نگهداری صحیح از این گل، ارکیده شما تا ماهها دارای گلهای زیبا وپرطروات خواهد بود.

گروه گیاهان خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 8 بهمن 1399 بروزرسانی: 8 بهمن 1399 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 838

به "نحوه نگهداری گل ارکیده و روش های تکثیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه نگهداری گل ارکیده و روش های تکثیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید