طرز تهیه انواع پلو مخلوط (آلبالو پلو، هویج پلو و غیره)

به گزارش مجله نازلارا، برنج یکی از پرمصرف ترین غذاها در ایران و به طور کلی در آسیا محسوب می گردد و مردم ایران آن را به شکل های مختلفی مصرف می نمایند. از انواع برنج های مخلوط گرفته تا کباب و خورشت ها، از پلو استفاده می گردد و برنج نقش پررنگی در سفره های ایرانی دارد. به همین منظور، با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع پلو مخلوط که باب سلیقه همه افراد است را به شما آموزش دهیم. البته بعضی از این غذاها مانند طرز تهیه آجیل پلو ممکن است برای شما تازگی داشته باشد!

طرز تهیه انواع پلو مخلوط (آلبالو پلو، هویج پلو و غیره)

انواع پلو مخلوط

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 تا 45 دقیقه
زمان پخت45 تا 90 دقیقه
میزان سختیمیانه

طرز تهیه پلو (برنج سفید)

در طرز تهیه انواع پلو مخلوط، باید مواد را به برنج دمی بیافزایید. قبل از درست کردن پلوی سفید، چندین بار برنج را با آب ولرم بشویید تا به خوبی تمیز شود. بهتر است که حداقل 3 ساعت قبل از پخت برنج آن را خیس کنید. برای درست کردن برنج هم، ابتدا برنج را با نمک و آب بجوشانید و زمانی که به حالت نیمه پخت عایدی، آن را آبکش کنید. سپس کف قابلمه روغن ریخته، ته دیگ بگذارید و برنج را داخل قابلمه بریزید. روغن را اضافه نموده و برنج را روی شعله ملایم دم کنید.

برای درست کردن کته نیز، برنج شسته شده را به همراه کمی نمک، روغن و یک بند انگشت آب روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه اجازه دهید تا برنج پخته شده و آب آن کشیده شود. در نهایت نیز دمکنی را بگذارید تا برنج با شعله کم دم بکشد.

طرز تهیه انواع پلو مخلوط

با طرز تهیه پلوی سفید یا ساده آشنا شدید. حالا می خواهیم 21 نوع پلو مخلوط که با استفاده از برنج ساده تهیه می شوند را به شما آموزش دهیم. تنوع غذاهایی که در ادامه آمده است، بسیار بالا است و می توانید مطابق ذائقه خود یکی از آن ها را انتخاب نموده و یک شام یا ناهار خوشمزه آماده کنید.

1. طرز تهیه هویج پلو

هویج پلو یکی از انواع پلوهای مخلوط ایرانی بسیار خوشمزه است. اصالت این غذا به شیراز برمی شود و در نقاط مختلف به روش های متفاوتی درست می شود. برخی هویج پلو را به همان شکل ساده یعنی برنج و هویج درست می نمایند، اما در برخی منطقه ها از فیله مرغ یا گوشت چرخ نموده نیز استفاده می شود. به طور کلی، مواد لازم برای تهیه هویج پلو شامل برنج، زعفران دم نموده، مرغ، خلال پسته و بادام، هویج، شکر و ادویه ها است.

  • مرحله اول: برای تهیه این غذا، برنج را بشویید و به مدت چند ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: هویج های خلال شده را درون آب و روی حرارت قرار دهید و به آن شکر بیافزایید. زمانی که هویج کاملا پخته شد، آن را آبکش کنید.
  • مرحله سوم: در ادامه برنج را به همراه نمک و روغن دم کنید و هویج ها را لابه لای برنج قرار دهید. در خاتمه نیز زعفران دم نموده را روی برنج بریزید.
  • مرحله چهارم: در صورت تمایل می توانید در هویج پلو از گوشت قلقلی، سینه مرغ ریش ریش شده یا مرغ سرخ شده نیز بهره ببرید. در طرز تهیه هویج پلو با گوشت، ابتدا گوشت را با پیاز، نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس گوشت ها را به شکل قلقلی درآورده و در مرحله آخر سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: در طرز تهیه هویج پلو با مرغ نیز ابتدا مرغ ها را همراه نمک، فلفل و پیاز آب پز کنید. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش و سرخ نموده و در کنار هویج پلو قرار دهید.

2. طرز تهیه کلم پلوی شیرازی

کلم پلوی شیرازی در سراسر ایران هواداران بسیاری دارد. البته کلم پلو را در نقاط مختلف کشور به روش های گوناگونی درست می نمایند. برای تهیه کلم پلو شیرازی به گوشت چرخ نموده، برنج، برگ کلم سفید، پیاز، سبزی های معطر مانند ترخون، ریحان، شوید و ادویه احتیاج دارید.

  • مرحله اول: برای تهیه گوشت قلقلی ابتدا باید پیاز را رنده نموده و به خوبی آب آن را بگیرید. سپس پیازها را به گوشت اضافه کنید و گوشت چرخ نموده را ورز دهید تا پیاز کاملا با آن ترکیب شود. اجازه دهید گوشت درون یخچال مدتی استراحت کند.
  • مرحله دوم: کلم و پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و پیاز را به همراه نمک و زردچوبه کمی تفت دهید تا به اصطلاح کاراملی شود.
  • مرحله سوم: در ادامه کلم ها را اضافه کنید و آن ها را به همراه پیاز تفت دهید. حالا درب تابه را بگذارید تا کلم ها بخارپز شوند. زمانی که کلم مغز پخت شد، درب تابه را بردارید تا آب آن نیز بخار شود.
  • مرحله چهارم: در خاتمه سبزی های معطر را اضافه کنید و فقط برای 3 الی 4 دقیقه تفت دهید.
  • مرحله پنجم: برنج را به همان شکل همیشگی آبکش و دم نموده و موادی که درست کردید را به آن بیافزایید. می توانید به عنوان ته دیگ از سیب زمینی نیز بهره ببرید.
  • مرحله ششم: گوشت را از یخچال خارج نموده، به شکل قلقلی درآورید و در میزان کافی روغن سرخ کنید. در خاتمه نیز برنج را با گوشت قلقلی تزئین کنید.

تهیه این غذا به همین راحتی است، اما اگر تمایل داشته باشید، می توانید ویدئو طرز تهیه کلم پلو شیرازی را نیز در سایت ما ببینید. با تماشا ویدئو، تهیه غذا راحت تر پیش می رود.

3. طرز تهیه لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از غذاهای مخلوط برنجی است که هواداران بسیاری دارد. لوبیا پلو را علاوه بر گوشت چرخ نموده با گوشت تکه ای نیز درست می نمایند. البته لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده نسبت به باقی شیوه ها رایج تر است. برای تهیه لوبیا پلو به لوبیا سبز، برنج، گوشت چرخ نموده، پیاز، رب گوجه فرنگی، زعفران و ادویه ها احتیاج دارید.

  • مرحله اول: در طرز تهیه لوبیا پلو، ابتدا برنج را از قبل خیس کنید.
  • مرحله دوم: لوبیا سبز را به همراه آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
  • مرحله سوم: پیاز را خلالی نموده و در یک تابه به همراه زردچوبه کمی تفت دهید. لوبیاهای پخته شده را آبکش نموده و به پیازها اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: پس از حدود 5 دقیقه گوشت چرخ نموده را به ترکیب مرحله قبل بیافزایید.
  • مرحله پنجم: حالا رب گوجه فرنگی را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در یک تابه جدا تفت دهید و به ترکیب قبلی اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا ترکیبی یک دست حاصل شود.
  • مرحله ششم: در این مرحله باید برنج خیس نموده را با میزانی روغن و نمک دم نموده و آبکش کنید. ته قابلمه را مطابق سلیقه خود سیب زمینی یا نان قرار دهید، برنج آبکش شده را درون قابلمه بریزید و مواد لوبیا پلو را به لابه لای برنج اضافه کنید.

4. طرز تهیه ته چین مرغ

ته چین یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. جالب است بدانید که ته چین را فقط با مرغ درست نمی نمایند، بلکه با گوشت و بادمجان نیز تهیه می شود. البته در برخی شهرها و رستوران ها ته چین قیمه، ته چین بادمجان و گوشت، ته چین قورمه سبزی نیز آماده می شود. برای درست کردن ته چین مرغ به برنج، سینه مرغ، ماست چکیده، زرده تخم مرغ، زرشک، گلاب، زعفران و ادویه احتیاج دارید.

  • مرحله اول: مرغ را به همراه پیاز آبپز نموده و پس از پخت با چنگال ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: برنج را داخل یک قابلمه به همراه آب و نمک بپزید و آبکش نمایید.
  • مرحله سوم: زرده تخم مرغ، ماست چکیده، زعفران و گلاب را مخلوط و یک دست نموده و با نیمی از برنج ترکیب کنید. این ترکیب را کف قابلمه ریخته و روی آن مرغ و زرشک سرخ شده بریزید.
  • مرحله چهارم: در نهایت مابقی برنج سفید را داخل قابلمه بریزید. دقت داشته باشید که در هر مرحله روی مواد را با پشت قاشق صاف و اندکی فشرده کنید.

5. طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو راحت و بی دردسر بوده و مدت زمان زیادی برای درست کردن آن صرف نمی شود. مواد تشکیل دهنده این غذای اصیل ایرانی گوشت چرخ نموده، برنج و عدس است. البته برخی افراد ترجیح می دهند علاوه بر گوشت و عدس از کشمش یا خرما نیز استفاده نمایند.

  • مرحله اول: برای تهیه این غذا، ابتدا عدس را با میزانی آب بپزید تا نرم شود و سپس برنج را پخته و آبکش کنید.
  • مرحله دوم: کف قابلمه روغن ریخته و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ قرار دهید.
  • مرحله سوم: عدس و برنج ها را لایه لایه داخل قابلمه بریزید و کمی مخلوط کنید. در نهایت نیز روی برنج روغن ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد.
  • مرحله چهارم: معمولاً روی عدس پلو را با پیاز داغ و کشمش پلویی تزئین می نمایند. اگر می خواهید عدس پلو را با خرما میل کنید، باید هسته های خرما را خارج نموده و سپس با میزانی روغن تفت دهید. در کنار عدس پلو نیز می توان انواع ترشی و ماست را سرو کرد.

6. طرز تهیه شیرین پلو

شیرین پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی ایرانی است که با گوشت قرمز یا فیله مرغ تهیه می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا، برنج، گوشت قرمز یا مرغ، خلال پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته، هویج، زرشک، گلاب، زعفران و شکر است.

  • مرحله اول: برای تهیه این غذا، پوست پرتقال را خلال کنید و در آب جوش بخیسانید. سپس آب آن را عوض نموده و درون قابلمه با آب بجوشانید. جوشاندن خلال پوست پرتقال با آب را 4 بار تکرار نموده و هر بار آن را با آب سرد آبکش کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود.
  • مرحله دوم: خلال بادام و خلال پسته را به صورت جداگانه با گلاب خیس کنید. زرشک را نیز با یک قاشق شکر و کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: هویج ها را نیز خلالی خرد نموده و کمی تفت دهید. سپس آب و شکر را روی حرارت گذاشته و پس از جوشیدن، خلال پوست پرتقال و خلال هویج را به آن اضافه نموده و بپزید.
  • مرحله چهارم: حالا خلال پسته، بادام، هویج و پوست پرتقال را تفت دهید و زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: مرغ را ابتدا کمی سرخ نموده و بپزید؛ پس از پخته شدن نیز آن را خرد کنید.
  • مرحله ششم: برنج را نیز پخته و آبکش نمایید. در خاتمه برنج را داخل دیس بکشید و هویج، پوست پرتقال، خلال پسته و بادام را با کمی برنج مخلوط نموده و به همراه مرغ و زرشک روی غذا بریزید.

7. طرز تهیه رشته پلو

هفتمین غذایی که در طرز تهیه انواع پلو مخلوط به آن اشاره می شود، رشته پلو است. رشته پلو یک غذای سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف، آن را به شیوه های متفاوتی درست می نمایند. در برخی منطقه ها این غذا با گوشت تکه ای، مرغ یا گوشت چرخ نموده تهیه می شود، اما مواد اصلی این غذای مجذوب کننده، برنج و رشته است.

  • مرحله اول: درست کردن رشته پلو به آسانی انجام می شود. برای این کار برنج را به همراه آب و نمک داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله دوم: وقتی به نیمه های پخت برنج رسیدید، رشته را نیز داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله سوم: پس از پخته شدن برنج و رشته ها، آن ها را آبکش نموده و کف قابلمه ته دیگ نان یا سیب زمینی بگذارید.
  • مرحله چهارم: بعد از پخت غذا می توانید آن را با برنج زعفرانی تزئین کنید.

8. آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای اصیل و قدیمی و از انواع پلوهای مخلوط ایرانی است. آلبالو پلو معمولاً در فصل تابستان به علت وجود آلبالوی تازه درست می شود. البته برخی افراد در زمستان نیز این غذا را با آلبالو فریز شده آماده می نمایند. شما بنا بر سلیقه خود می توانید از گوشت قرمز یا مرغ بهره ببرید، اما معمول ترین روش، پخت آلبالو پلو با گوشت چرخ نموده است. در ادامه، نحوه تهیه این غذا با گوشت قلقلی را گفته ایم، اما شما می توانید در ویدئو آموزش طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ ،تهیه این غذا با گوشت مرغ را نیز یاد بگیرید.

برای درست کردن این غذا به آلبالو، گوشت چرخ نموده، شکر و ادویه احتیاج دارید.

  • مرحله اول: هسته آلبالوها را جدا نموده و به همراه شکر و آب بجوشانید. پس از اینکه آلبالوها نرم شدند، آن ها را داخل آبکش بریزید تا آب آلبالو جدا شود. آب آلبالو را می توانید مجدد بجوشانید و بعدا برای شربت بهره ببرید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را به همراه پیاز رنده شده و ادویه ها ورز داده و قلقلی کنید؛ سپس گوشت های قلقلی شده را سرخ کنید.
  • مرحله سوم: برنج را بپزید و آبکش کنید و در نهایت نیز پس از آنکه ته دیگ قابلمه را گذاشتید، برنج، آلبالوها و گوشت قلقلی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.

9. طرز تهیه کاری پلو

از دیگر انواع پلوهای مخلوط ایرانی می توان به کاری پلو اشاره نمود. برای تهیه این غذا به مرغ، ادویه کاری، نخود فرنگی، زعفران دم نموده، برنج، پیاز و سیب زمینی احتیاج دارید.

  • مرحله اول: برای تهیه کاری پلو، ابتدا مرغ را با پیاز خرد شده تفت دهید، کمی آب اضافه نموده و بپزید.
  • مرحله دوم: پس از پخته شدن مرغ آن را از قابلمه خارج نموده و تکه تکه یا ریش ریش کنید.
  • مرحله سوم: مرغ را با ادویه کاری سرخ نموده و زعفران دم نموده را به آن اضافه نمایید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله نخود فرنگی را با کمی آب بپزید تا نرم شود.
  • مرحله پنجم: برنج را آبکش نموده و در خاتمه برنج، مواد مرغ و نخود فرنگی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.

10. طرز تهیه مصالح پلو

اگر در پی یک پلو مخلوط تازه هستید، ما به شما مصالح پلو را پیشنهاد می کنیم. این غذا را با مواد اولیه ای همانند برنج، گوشت چرخ نموده، پیاز، تخم مرغ، زعفران و ادویه درست می نمایند.

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را رنده نموده و با گوشت و ادویه ها مخلوط کنید. از مخلوط گوشت، دایره هایی به میزان یک نارنگی کوچک درست نموده و داخل آن را سوراخ کنید؛ سپس آن ها را در روغن سرخ نمایید.
  • مرحله دوم: برنج را دم نموده و پس از آماده شدن برنج، میزانی از آن را با زعفران دم نموده مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: تخم مرغ ها را نیز به تعداد نفرات نیمرو کنید، به گونه ای که از هم جدا باشند.
  • مرحله چهارم: برنج را داخل دیس کشیده، روی آن برنج زعفرانی بریزید و تخم مرغ و گوشت های قلقلی را روی غذا بچینید.

11. طرز تهیه پلو مخلوط گوشت و قارچ

پلو مخلوط گوشت و قارچ یکی از انواع قاطی پلوهای خوشمزه و دوست داشتنی است. برای تهیه این غذا گوشت چرخ نموده، برنج، قارچ، پیاز، رب گوجه فرنگی، آبلیمو و ادویه ها را آماده کنید.

  • مرحله اول: گوشت را به همراه پیاز و ادویه ها تفت داده و سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: قارچ را شسته و به صورت ورقه ای خرد کنید. به قارچ ها آبلیمو بزنید تا سیاه نشوند؛ سپس آن ها را در روغن با حرارت زیاد سرخ کنید.
  • مرحله سوم: برنج را پخته و آبکش کنید و پس از قرار دادن ته دیگ کف قالمه، برنج، قارچ و مواد گوشتی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: پس از دم کشیدن برنج، غذای خوشمزه شما آماده است و می توانید آن را داخل دیس سرو کنید.

12. طرز تهیه پلو یونانی

پلو یونانی نیز یکی دیگر از انواع پلو مخلوط بوده که طعم فوق العاده ای دارد. برای تهیه این غذا به برنج، مرغ، فلفل دلمه ای قرمز، قارچ، پیاز، نخود فرنگی و ذرت احتیاج دارید.

  • مرحله اول: تکه های مرغ را به همراه پیاز سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند. قارچ ها را نیز به صورت ورقه ای خرد نموده و به مرغ بیافزایید تا سرخ شوند.
  • مرحله دوم: نخود فرنگی و ذرت را نیز بپزید و به دیگر مواد داخل تابه اضافه کنید.
  • مرحله سوم: حالا فلفل دلمه ای خلالی شده را نیز داخل تابه ریخته و پس از اینکه نرم شد، میزانی زعفران دم نموده نیز بیافزایید.
  • مرحله چهارم: برنج را بپزید و پس از آبکش کردن، کف قابلمه ته دیگ قرار دهید. برنج و مواد را لایه لایه داخل قابلمه بریزید و آن را دم کنید.
  • مرحله پنجم: پس از آماده شدن برنج، آن را داخل ظرف سرو ریخته و با جعفری خرد شده تزئین کنید.

13. طرز تهیه مانی پلو

مانی پلو نیز یکی از انواع پلو مخلوط ایرانی است که احتمالا نام آن را کمتر شنیده اید. این غذای خوشمزه با استفاده از برنج، لپه، رشته، کشمش، گوشت، زرشک و پیاز تهیه می شود.

  • مرحله اول: لپه را به مدت 6 ساعت خیس کنید و سپس آن را بپزید تا نرم شود.
  • مرحله دوم: گوشت را به صورت مکعبی خرد نموده و با پیاز سرخ کنید.
  • مرحله سوم: به گوشت آب بیافزایید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم پخته شود. البته می توانید به جای گوشت تکه ای، قلقلی های گوشت چرخ نموده را آماده کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را با آب و نمک داخل قابلمه بریزید و پس از نیم پز شدن، لپه های پخته شده و رشته را به قابلمه بیافزایید.
  • مرحله پنجم: برنج را آبکش نموده و سپس برنج و گوشت را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: در خاتمه نیز برنج را با زرشک و کشمش سرخ شده تزئین کنید.

14. طرز تهیه پلو بندری

همانطور که از نام این غذا معین است، طرز تهیه پلو بندری به شهرهای جنوبی ایران باز می شود. برای درست کردن این غذا به برنج، تن ماهی، شوید، گوجه فرنگی، سیر، پیاز، فلفل سبز، پودر تخم گشنیز و دیگر ادویه ها احتیاج دارید.

  • مرحله اول: پیاز و سپس سیر را در یک تابه تفت دهید و فلفل سبز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: تن ماهی را بجوشانید و پس از جدا کردن روغن ماهی، آن را به مواد درون تابه بیافزایید.
  • مرحله سوم: گوجه فرنگی خرد شده، پودر تخم گشنیز و ادویه های دیگر را نیز به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
  • مرحله چهارم: شوید خرد شده را نیز داخل تابه بریزید و دو دقیقه بعد تابه از روی شعله بردارید.
  • مرحله پنجم: برنج را با میزانی نمک و آب داخل قابلمه ریخته و بپزید. پس از اینکه برنج نرم شد، آن را آبکش نموده و روی برنج میزانی زعفران دم نموده اضافه کنید.
  • مرحله ششم: پس از آماده شدن غذا، آن را داخل دیس بریزید و مواد تن ماهی را دور دیس اضافه کنید.

15. طرز تهیه پلو مکزیکی

پلو مکزیکی نوعی پلو مخلوط تازه است که طعم جالبی دارد. تهیه این غذا به مواد اولیه ای همانند برنج، سینه مرغ، پیاز، کنسرو ذرت، گوجه فرنگی، سیر، قارچ و فلفل دلمه ای احتیاج دارد. ادویه ها همانند پودر پاپریکا، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر لیمو عمانی، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک نیز نقش مهمی در این غذا دارند.

  • مرحله اول: ابتدا پیاز و سیر را تفت دهید و سپس مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: قارچ ها را ورقه ای خرد نموده و به همراه ذرت و گوجه فرنگی خرد شده به تابه بیافزایید.
  • مرحله سوم: پس از اینکه قارچ ها سرخ شدند و آب آن ها کشیده شد، ادویه ها را اضافه کنید. زمانی که آب داخل تابه تبخیر شد، آن را از روی شعله بردارید.
  • مرحله چهارم: برنج را پخته و آبکش کنید؛ سپس مواد و برنج را لایه لایه داخل قابلمه ریخته و آن را دم کنید.

16. طرز تهیه پلو مخلوط گیلانی

گیلانی ها با استفاده از برنج، قارچ، فلفل دلمه ای، مرغ، زرشک، خلال پسته و بادام، سبزی چوچاق (سبزی محلی گیلانی)، رب آلوچه و ادویه ها یک پلو مخلوط خوشمزه تهیه می نمایند.

  • مرحله اول: ابتدا مرغ را با سیر و پیاز آب پز نموده و زمانی که مرغ پخته شد، آن را ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را خرد نموده و در تابه تفت دهید؛ سپس مرغ را اضافه کنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله رب آلوچه و سبزی چوچاق را بیافزایید و هم بزنید.
  • مرحله چهارم: در تابه ای دیگر قارچ را سرخ نموده و فلفل دلمه ای را به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: حالا ترکیب مرغ، آلوچه و سبزی را نیز به قارچ و فلفل دلمه بیافزایید و در خاتمه خلال بادام و پسته، زرشک و ادویه ها را داخل تابه بریزید.
  • مرحله ششم: برنج را پخته، آبکش کنید و سپس کف قالبمه ته دیگ بگذارید.
  • مرحله هفتم: یک لایه برنج داخل قابلمه ریخته و مواد مرغ را به عنوان لایه بعدی اضافه کنید. مابقی برنج را نیز روی مواد ریخته و آن را دم کنید.

17. طرز تهیه قیمه لاپلو

از انواع قاطی پلو ایرانی می توان به قیمه لاپلو اشاره نمود. این غذا طعم مجذوب کنندهی داشته و افراد زیاد به آن علاقه دارند.

  • مرحله اول: برای تهیه این غذا ابتدا با استفاده از لپه، گوشت گوسفندی، رب گوجه فرنگی، پیاز و لیمو عمانی قیمه درست کنید؛ با این تفاوت که باید اجازه دهید تمامی آب قیمه کشیده شود. دقت داشته باشد که اگر قیمه آب داشته باشد، برنج شما را بیش از حد نرم می نماید.
  • مرحله دوم: حالا برنج را به همراه آب و نمک بپزید و آبکش کنید. کف قابلمه را ته دیگ بگذارید و برنج و قیمه را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله سوم: زمانی که غذا آماده شد، روی آن را با برنج زعفرانی تزئین کنید.

18. طرز تهیه مرصع پلو

مرصع پلو یکی از انواع پلوهای مخلوط ایرانی و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. مرصع پلو تا حد زیادی شبیه به شیرین پلو است و در تهیه آن از مرغ، خلال پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته، زرشک، گلاب و زعفران استفاده می نمایند. تفاوت این غذا با شیرین پلو استفاده از کشمش سرخ شده برای تزئین غذا و میزانی آب لیمو ترش تازه برای کاهش شیرینی غذا است. بعلاوه باید از میزان کمتری شکر استفاده نموده و هویج را نیز از مواد اولیه آن حذف کنید.

19. طرز تهیه قنبر پلو

تهیه قنبر پلو که نام جالبی دارد، به شهر شیراز برمی شود. اگر دوست دارید طعم قنبر پلو را بچشید، برنج، گوشت چرخ نموده، گردو، کشمش پلویی، رب انار، پیاز، زعفران و ادویه ها را آماده کنید.

  • مرحله اول: ابتدا گوشت چرخ نموده را با ادویه ها مخلوط نموده و آن را قلقلی کنید. گوشت های قلقلی را در تابه سرخ نموده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: پیاز را خلالی خرد نموده و تفت دهید؛ سپس گردو خرد شده و کشمش را نیز داخل تابه ریخته و سرخ کنید.
  • مرحله سوم: رب انار را با کمی آب رقیق نموده و به همراه زعفران دم نموده به تابه بیافزایید.
  • مرحله چهارم: کمی نمک و فلفل نیز اضافه نموده و گوشت های قلقلی را داخل تابه بریزید. محتویات تابه را هم بزنید تا طعم مواد به گوشت منتقل شود.
  • مرحله پنجم: برنج را پخته و آبکش کنید؛ سپس برنج و مواد را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.

20. طرز تهیه سماق پلو

سماق پلو غذایی خوش رنگ و از انواع پلو مخلوط است. سماق، برنج، پیاز، سیر و گوشت چرخ نموده مواد اولیه اصلی این غذا هستند.

  • مرحله اول: برای تهیه این غذا، ابتدا سیر و پیاز را رنده نموده و با گوشت چرخ نموده و ادویه ها ترکیب کنید.
  • مرحله دوم: گوشت را چند ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس از آن دایره هایی کوچک به میزان یک نارنگی درست کنید. گوشت را در روغن به خوبی سرخ نموده و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: برنج را بپزید و آبکش کنید؛ سپس ته قابلمه را ته دیگ نان یا سیب زمینی قرار دهید و یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید. سماق را روی برنج ریخته و میزانی گوشت اضافه کنید. به همین شکل، لایه های برنج، سماق و گوشت را ادامه دهید تا قابلمه پر شود.
  • مرحله چهارم: در نهایت برنج را به مدت 40 دقیقه دم کنید تا سماق پلو خوشمزه آماده شود.

21. طرز تهیه پلو شوشتری

پلو شوشتری غذایی محلی و البته خوشمزه است که به آسانی تهیه می شود. برای درست کردن این غذا به برنج، لوبیا چشم بلبلی، شوید خشک، فیله مرغ، کره، زعفران و ادویه احتیاج دارید.

  • مرحله اول: ابتدا لوبیا چشم بلبلی را خیس نموده و بپزید تا نرم شود.
  • مرحله دوم: فیله مرغ را به شکل مکعبی خرد کنید و به همراه میزانی روغن، زعفران دم نموده و ادویه ها در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله سوم: گوشت مرغ را با کره در تابه سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله چهارم: برنج را با آب و نمک بجوشانید و آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ قرار دهید و برنج، شوید خشک، لوبیا پخته شده و مرغ را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در خاتمه نیز برنج را دم کنید تا غذا حاضر شود.

انواع غذاهای لاپلویی را از خبرنگاران سفارش دهید…

در این مطلب طرز تهیه انواع پلو مخلوط را به شما عزیزان آموزش دادیم. پیشنهاد می کنیم که حداقل یکی دو مورد از این غذاها را تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر وقت کافی برای تهیه غذا ندارید، می توانید از خبرنگاران یاری بگیرید. با سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران ، می توانید انواع پلو مخلوط را همراه با چاشنی های مختلف سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

راستی، شما چه نوع پلوهای دیگری می شناسید که در بالا به آن ها اشاره نشده باشد؟ این پلوهای خوشمزه و رنگین را به ما و دیگر کاربران خبرنگاران معرفی کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 4 بهمن 1403 بروزرسانی: 4 بهمن 1403 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1831

به "طرز تهیه انواع پلو مخلوط (آلبالو پلو، هویج پلو و غیره)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع پلو مخلوط (آلبالو پلو، هویج پلو و غیره)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید