هزار پله یا کاسگاد؛از بهترین جاذبه های ارمنستان، عکس
به گزارش مجله نازلارا، کشور ارمنستان، جاذبه های گردشگری زیادی دارد که از معروف ترین آن ها می توان به شهر صورتی، معبد گارنی، دریاچه سوان، پیست اسکی تساغکادزور، صومعه گغارد، رصدخانه کاراهونج، صومعه تاتو، صومعه خور ویراپ، موزه ماتنادران، موزه صنایع دستی ارمنستان، میدان جمهوری ایروان، بنای یادبود قتل عام ارمنه، کوه های آرارات، و کاسگاد ایروان اشاره نمود.
با ما سفر کنید و با تور ارزان ارمنستان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
در این مقاله قصد داریم به یکی از بهترین این جاذبه ها، یعنی هزار پله یا همان کاسگاد بپردازیم. پیش از آن قصد داریم به معرفی مختصری از شهر ایروان بپردازیم. تا سرانجام با ما همراه باشید.
مختصری درباره ایروان
ایروان در دامنه کوه آرارات و در کرانه رود هرازدان قرار گرفته است. این شهر در تقسیمات کشوری ارمنستان، با چهار استان کوتایک، آرماویر، آراگاتسوتن و آرارات هم مرز است. ایروان در زمینه فراوری و عرضه فراورده های کشاورزی مانند یک قطب عمل می نماید.
در این شهر، کارخانه هایی در زمینه فرآوری فلزات، ماشین آلات، لوازم برقی، شیمیایی و غذایی فعالیت می نمایند. اکثریت این شهر پیش از جنگ قره باغ، ارمنی، آذربایجانی و روس بودند، ولی بعد از جنگ، در تبادل جمعیت بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان، جمعیت آذری از این کشور بیرون رانده شدند. بخشی از جمعیت هم که روس بودند، در پی بحران مالی سال 1990 این کشور را ترک کردند.
آب و هوای ایروان
در کل، آب و هوای ایروان در طول سال ملایم است و انتخاب زمان سفر به آن بیشتر به سلیقه شما بستگی دارد. بهار ایروان بسیار دیدنی است، تابستانش تقریبا از اواسط ماه می شروع می گردد و دمای هوای این شهر در این فصل معمولا بین 23 تا 26 درجه است.
فصل بهار و تابستان بسیار مورد توجه کسانی که مایلند با تور ایروان به این شهر سفر نمایند قرار می گیرد. فصل پاییز همانند جشنواره رنگ زرد ایروان است و این شهر تبدیل به یک بوم نقاشی با تم زرد می گردد. زمستان هایش هوای معتدلی دارد و هر چند وقت یک بار برف همه جا را سفید می نماید. زمستان های ایروان معمولا دمایی در حدود 5- درجه دارد.
کاسگاد به معنای آبشار های کوچک است، اما این مکان نزد ایرانی ها بیشتر به همان هزار پله مشهور است. از نامش نترسید، چرا که اگر توانایی بالا رفتن از صدها پله را ندارید، در کنار این پله ها، پله برقی هایی در نظر گرفته شده است تا همه بتوانند تا اوج این اثر هزار پله ایروان بالا بفرایند.
جذابیتی که اغلب گردشگران تا سرانجامی این پلکان را برای آن طی می نمایند، این است که در بالا دست این پله ها، چشم انداز بسیار زیبایی به روی شهر ایروان دارد. کاسگاد یکی از معدود جاذبه های گردشگری در دنیا است که بسیاری از گردشگران حتی در برف و باران، آن را به عنوان یک مقصد گردشگری انتخاب می نمایند، از آن دیدن نموده و تا سرانجامی آن بالا می فرایند.
تاریخچه هزار پله ارمنستان
زمانی که ارمنستان زیر پرچم شوروی بود، در دهه 1970، طرحی مطرح شد که حاکی از اتصال مرکز شهر ایروان به خیابان مانیومنت و پارک هافتناک متصل گردد. هدف اصلی الکس تامانیان که مطرح نماینده این طرح بود، این بود که قسمت مسکونی را به مرکز شهر متصل کند.
وی تصمیم داشت پلکانی فولادین و بزرگ بسازد که بخش مسکونی شهر ایروان را به مرکز آن متصل کند، با اجرای این طرح، دسترسی مردم به مرکز شهر آسان می شد. منتهی عمر وی سر آمد و طرح او پس از سال ها در دهه 1970 به اجرا در آمد.
در این طرح برای کسانی که نمی توانستند از پله های متعدد بالا بفرایند، پله برقی در نظر گرفته شد تا بالا رفتن از این سازه بزرگ برای همه افراد جامعه مقدور باشد. این طرح علاوه بر این که دسترسی های مردم ایروان را آسان تر کرد، باعث شد اغلب گردشگرانی که با تور ارمنستان به این شهر می آیند از این جاذبه بازدید نمایند.
از ویژگی های دیگر این طرح، این بود که طراح می خواست در محوطه این مجموعه باغچه ها و آثاری قرار بگیرد و این مکان به نوعی باشد که زمانی که کسی از آن عبور می نماید، به تاریخ و فرهنگ غنی این کشور بنگرد.
مشخصات هزار پله ارمنستان
کاسگاد 302 متر طول دارد و اگر بالک بالایی آن را هم در نظر بگیریم، ارتفاعش را باید 450 متر حساب کنیم. بر خلاف نام این بنا که هزار پله است، تعداد واقعی پله های آن نصف این عدد یعنی 507 پله است. این مجموعه 50 متر عرض دارد و 90 متر دیگر آن در دست احداث است.
در محوطه پلکان، باغچه های کوچک ساخته شده است که با گل های زیبا تزیین می شوند. علاوه بر باغچه های کوچک و سبز، مجسمه هایی بر روی این مجموعه قرار گرفته است که ابعاد و اشکال مختلفی دارند. در این محل، موزه ای به نام کافسجیان درست شده که دو بخش خارجی (محیط بیرون و بین باغچه ها) و داخلی دارد که از 6 سالن مجزا تشکیل شده و مجسمه ها را نمایش می دهند.
منبع: گردشبان