بازماندگان سکته با ریسک بالای زوال عقل روبرو هستند
به گزارش مجله نازلارا، بر اساس تحقیقات تازه انجمن قلب آمریکا، بیش از نیمی از افرادی که از سکته جان سالم به در می برند، دچار اختلالات شناختی می شوند، که از مسائل خفیف حافظه و توجه گرفته تا زوال عقل را شامل می گردد.
محققان مجموعه ای از کارآزمایی های بالینی را در خصوص شیوع، تشخیص و مدیریت اختلال شناختی پس از سکته مغزی مرور کردند.
آن ها دریافتند که تا 20 درصد از بازماندگان سکته مغزی با اختلال شناختی خفیف در عرض یک سال به طور کامل بهبود می یابند، با این حال، بیشتر افراد هرگز عملکرد شناختی قبل از سکته مغزی خود را به دست نمی آورند.
از آنجایی که اختلال شناختی در میان بازماندگان سکته مغزی رایج است و اغلب کمتر تشخیص داده می گردد، محققان امیدوارند یافته های آن ها اهمیت غربالگری منظم را برجسته کند.
دکتر لیرون سینوانی، استادیار مؤسسه تحقیقات پزشکی فاینشتاین در نیویورک، می گوید: غربالگری زودهنگام و نظارت مداوم بسیار مهم است، زیرا اختلال شناختی پس از سکته مغزی در طول زمان پیشرفت می نماید.
سینوانی در ادامه اضافه کرد: درمان شناختی زودهنگام و پرداختن به عوامل خطر سکته مغزی ممکن است در بهبود نتایج کلیدی باشد.
بر اساس این گزارش، اختلالات شناختی در سال اول پس از سکته مغزی شایع تر است و تقریباً 60 درصد از بیماران سکته مغزی را تحت تأثیر قرار می دهد.
بعضی از افراد، به ویژه آن هایی که سابقه سکته مغزی دارند، دچار افت شناختی دیررس می شوند که ماه ها پس از سکته آن ها اتفاق می افتد.
سکته مغزی منجر به مسائل شناختی می گردد، زیرا باعث کمبود جریان خون و اکسیژن به مغز شده و آسیب عصبی و حتی مرگ را به همراه دارد که می تواند مستقیماً منجر به اختلال شناختی و زوال عقل گردد.
این مطالعه نشان می دهد که اختلال شناختی قبل از سکته مغزی، سن بالا، فشار خون بالا و دیابت نیز می تواند در کاهش شناختی در آینده نقش داشته باشد.
شدت اختلال شناختی، که می تواند از اختلال خفیف تا زوال عقل متغیر باشد، از فردی به فرد دیگر فرق دارد و تحت تأثیر شدت سکته مغزی و اینکه آیا قبلاً سکته های مغزی داشته اند یا خیر، بستگی دارد.
منبع: فرارو