سیاهچاله غول پیکر ناگهان درخشیدن گرفت، تولد یکی از درخشان ترین اجرام آسمان
به گزارش مجله نازلارا، فارس نوشت: دانشمندان متوجه شدند که سیاهچاله غول پیکر در فضا روشن شده و تبدیل به یکی از درخشان ترین اجرام می گردد.
یک سیاهچاله در فاصله 10 میلیارد سال نوری از ما به طور ناگهانی روشن و به یکی از درخشان ترین اجرام تبدیل شد. دانشمندانی که کیهان را برای یافتن نشانه هایی از یک انفجار نادر جست وجو می نمایند متوجه شدند که سیاه چاله ای غول پیکر در اوایل عمر کیهان روشن شده و از کم نور به درخشان تبدیل می گردد.
تخمین زده می گردد که این سیاهچاله که J221951 نام دارد در فاصله 10 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشته باشد، به این معنی که این هیولای کیهانی زمانی که کیهان تقریباً یک چهارم سن فعلی خود بود، روشن شده و درخشیده است. این سیاهچاله علیرغم این فاصله زیاد، چنان درخشان شد که ستاره شناسان در ابتدا آن را با یک انفجار ستاره ای در فاصله کمتر از 1 میلیارد سال نوری اشتباه گرفتند.
مت نیکول، یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه ای گفت: درک ما از کارهای مختلفی که سیاهچاله های کلان جرم می توانند انجام دهند، در سال های اخیر بسیار توسعه یافته است. J221951 یکی از افراطی ترین نمونه های سیاهچاله است که ما را غافلگیر نموده است.
به گفته محققان، اگر واقعاً J221951 یک سیاه چاله بسیار پرجرم باشد، انفجار ناگهانی روشنایی آن دو شرح احتمالی دارد. اولاً، سیاهچاله می توانست ستاره ای را که در مدارش می چرخد، به چنگال خود بکشد و ستاره را در رویداد اسپاگتی سازی تکه تکه کند. دومین احتمال اسرارآمیزتر این است که سیاهچاله می تواند حالت خود را از سکوت به تغذیه فعال تغییر دهد.
پی بردن به اینکه چرا سیاهچاله روشن شده است، به مطالعات بیشتری در خصوص انرژی خروجی جسم احتیاج دارد. این تیم نتیجه گرفت که اگر سیاهچاله دوباره به طور ناگهانی روشن گردد، به این معنی است که احتمالاً در حالت تغذیه قرار می گیرد و احتیاج دارد تا اجرام اطراف را ببلعد.
5858
منبع: خبرآنلاین