قرص cipralex چیست و چه عوارضی دارد؟

به گزارش مجله نازلارا، قرص سیپرالکس (cipralex) از داروهای ضد افسردگی است که علاوه بر این برای رفع مسائل دیگری مثل سندروم پیش از قاعدگی، درمان گرگرفتگی پس از یائسگی، مسائل پرخوری یا بی اشهایی، استرس و اضطراب، ترس از اجتماع و وسواس هم به کار می رود. خشکی دهان، تهوع و بی خوابی برخی از عوارض مصرف این داروست.

قرص cipralex چیست و چه عوارضی دارد؟

خبرنگاران| سرویس سلامت - افسردگی از مسائل روحی و روانی است که می تواند افراد را در سنین مختلف درگیر کند. علت این عارضه ممکن است هر چیزی باشد؛ از یک اتفاق ناگوار گرفته تا نرسیدن به خواسته ها و آرزوها، همگی می توانند در ایجاد افسردگی موثر باشند. این بیماری معمولا در ابتدا در حالت خفیف خود واقع شده است که اگر به موقع درمان نشود می تواند شدت یافته و درمان را سخت تر کند. درمان های دارویی مختلفی برای برطرف افسردگی وجود دارد که پزشک با ویزیت کردن بیمار می تواند هر کدام از آن ها را بسته به میزان شدت و ضعف بیماری فرد برای وی تجویز کند. در ادامه با داروی سیپرالکس به عنوان یکی از داروهای ضد افسردگی آشنا می شویم.

قرص cipralex چیست؟قرص سیپرالکس (cipralex) از داروهای ضد افسردگی است که علاوه بر این برای برطرف مسائل دیگری مثل سندروم پیش از قاعدگی، درمان گرگرفتگی پس از یائسگی، مسائل پرخوری یا بی اشهایی، استرس و اضطراب، فوبیا و ترس از اجتماع و وسواس هم به کار می رود. این دارو با با بالا بردن میزان ترشح سروتونین (ماده ای که به مغز برای حفظ تعادل کمک می دهد)، مسائل روحی و روانی را بهبود می بخشد. احساساتی مانند بی قرار شدن، لرزش بدن و عصبی شدن در روزهای اول مصرف دارو طبیعی بوده و کم کم بهبود می یابد.

قرص های سیپرالکس به صورت 10 و 20 میلی گرمی موجود هستند.

پیش از آنکه به سراغ مصرف داروهای ضد افسردگی بروید بهتر است درباره این بیماری و علائم ابتلا به آن اطلاعات کافی داشته باشید. به این منظور پیشنهاد می کنیم لینک زیر را در این زمینه مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: علائم افسردگی چیست؟ آیا انواع افسردگی را می شناسید؟

نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگر Citalopram
موارد مصرف درمان افسردگی
عوارض

لرزش بدن، خواب آلودگی، خشکی دهان، تهوع، سرگیجه، تاری دید، تعریق، درد شکم، افزایش بزاق دهان، سینوزیت، آبریزش بینی، تب، اسهال، کاهش اشتها، کاهش فشار خون، کاهش میل جنسی

تداخل دارویی آسپرین و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

مقدار و نحوه مصرف قرص cipralex

میزان دقیق مصرف این دارو با توجه به پاسخ دهی بیمار، شدت بیماری، سن و سال بیمار و میزان وزن متفاوت بوده و باید توسط پزشک تعیین شود. حداکثر دوز تجویز این دارو 40 میلی گرم در روز می باشد. امکان دارد پزشک به منظور کاهش عوارض آن تشخیص دهد تا بیمار دارو را از دوز کم شروع به مصرف کرده و افزایش آن را به صورت تدریجی در نظر بگیرد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. هیچ گاه دارو را به طور خودسرانه و به یکباره قطع نکنید. قطع ناگهانی این دارو باعث ایجاد مسائلی نظیر سردرد، سرگیجه، تغییرات خلقی و مسائل خواب می شود.
  2. فهرست تمام داروهایی که مصرف می کنید (چه گیاهی و چه شیمیایی) در اختیار پزشک معالج خود قرار دهید. چراکه احتمال تداخل دارویی وجود دارد.
  3. سیپرالکس را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  4. در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید، حتما قبل از مصرف داروی سیپرالکس با پزشک مشورت کنید. ممکن است این دارو به جنین آسیب برساند.
  5. این قرص به طور معمول، صبح یا عصر تجویز می شود.
  6. امکان دارد مصرف این دارو بعضی افکار منفی را تقویت کند بنابراین حتما باید در هفته های اول بیمار با پزشک در ارتباط باشد.
  7. افرادی که دچار دیابت هستند باید به طور مرتب قند خون خود را چک کنند.
  8. قبل از مصرف قرص، حتما اطلاعات لازم نوشته شده بر روی جعبه دارو را به دقت مطالعه کنید.
  9. حتی در صورتیکه در هنگام مصرف دارو احساس برطرف شدن افسردگی کردید، به هیچ وجه داروی خود را قطع نکنید.

درمان افسردگی بدون مصرف دارو

اگرچه درمان های دارویی در خیلی از موارد نیاز هستند اما گاهی با تغییر سبک زندگی و استفاده از روش های جدید و موثر می توان بیماری را تحت کنترل درآورد. لینک های زیر در این زمینه می توانند تا حد زیادی کمک کننده باشند.

بیشتر بخوانید:

  • درمان افسردگی خفیف بدون دارو و با تغییر سبک زندگی
  • درمان افسردگی در 10 مرحله بدون نیاز به دارو
  • درمان گیاهی افسردگی های خفیف تا متوسط

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs

منبع: setare.com
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 885

به "قرص cipralex چیست و چه عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

2 کاربر به "قرص cipralex چیست و چه عوارضی دارد؟" امتیاز داده اند | 4.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص cipralex چیست و چه عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید