کرونا فعالیت های دانشگاه های کشور را متوقف نکرده است

به گزارش مجله نازلارا، تحولات وجود ویروس کرونا حوزه آموزش کشور را با تغییرات بسیار گسترده ای همراه نموده است به طوری که دانشگاه ها تعطیل شده و ادامه فرایند آموزش ها به صورت مجازی انجام می گردد اما مراکز علمی فعالیت های خود را با قدرت دنبال می نمایند.

کرونا فعالیت های دانشگاه های کشور را متوقف نکرده است

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران، در ماه های پایانی سال کشور با ویروس ناشناخته ای به نام کووید 19 روبرو شد که در این بین نهادها، ارگان ها و سازمان ها سعی کردند با تعطیل کردن این مراکز کمی از گستردگی و شیوع این بیماری بکاهند که مراکز آموزشی و دانشگاه ها نیز جزء این گروه بودند و حسن روحانی رئیس جمهوری 17 فروردین درباره آخرین شرایط بخش آموزش کشور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت فعلا تصمیم بر این است که در بخش آموزش به استثنای آموزش تکمیلی (مخصوصا دکترا) که از 30 فروردین حضوری خواهد بود، مدارس و مقطع کارشناسی دانشگاه ها تا 30 فروردین همچنان تعطیل باشند. اینکه برای 30 فروردین به بعد چه می گردد، در جلسات بعدی تصمیم گیری می گردد.

رئیس جمهور روز گذشته 20 فروردین ماه نیز در سخنان خود، گفت: من با استان هایی صحبت می کردم که خودشان هم می گفتند ما استان های سفیدی هستیم ولی از ما می خواستند فعالیت مدارس شروع نگردد. برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها عجله ای نداریم، ممکن است بعضی از فعالیت های فرهنگی مانند تئاتر، سینما و خیلی از فعالیت های مالی و اجتماعی تا مدت ها بازگشایی نشوند. ممکن است مساجد ما اینگونه باشند، اماکن مقدس ما اینگونه باشد. در این گونه موارد باید تامل نموده و صبر کنیم.

در این راستا گفت وگویی با چند نفر از اساتید دانشگاه ها درباره برگزاری کلاس های حضوری دانشگاه ها از اول اردبیهشت ماه براساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا داشتیم که در زیر می خوانید.

کارهای آموزشی، تحقیقاتی و پروژه های صنعتی دانشگاه به قوت خود باقی است

سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشگاه امیرکبیر می گوید: شرایط برگزاری کلاس های حضوری دانشجویان در صورتی که همه گیری ویروس کرونا فروکش ننموده باشد را ندارد، اگر ویروس کرونا فروکش نموده باشد کلاس ها برگزار می گردد اما اگر فروکش ننموده باشد و حتی مختصری از این بیماری باقی مانده باشد قطعا نمی توانیم دانشگاه را به صورت حضور فعال کنیم. جایی به حساسیت دانشگاه ها وجود ندارد به طوری که مانند یک بمب است و خوابگاه ها بسیار فشرده هستند و حدود چند هزار نفر از سراسر کشور می آیند و می توانند ناقل این ویروس باشند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر معتقد است: روزانه حدود 6 هزار غذا در سلف ها سرو می گردد به طوری که حدود 4.5 میلیون دانشجو در فضاهای بسته جمع می شوند و این تجمعات زیاد باعث می گردد که زحمات کل کشور در این مدت از بین برود و فکر نمی کنم نظر شورا و وزارت بهداشت هم جز این باشد که اگر مشکل برطرف نشده باشد دانشگاه ها رسماً شروع به کار نمایند. در حال حاضر دانشگاه فعال است و آنچه که مدنظر دولت است و رئیس جمهور تاکید داشت ما در آیین نامه ها، آیین نامه مفصلی برای حذف مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دادیم و فعالیت دانشگاه را متوقف نکردیم و نخواهیم کرد.

وی اضافه نمود: کارهای آموزشی، تحقیقاتی و پروژه های صنعتی به قوت خود باقی است و به خوبی صورت گرفته و دانشگاه فعال است و کوشش کردیم تا جایی که امکان دارد کارمندان و اساتید حضور پیدا ننمایند و فقط مدیریت و کارشناسان در دانشگاه حاضر شوند. خوشبختانه فعالیت های آموزشی برقراست و برای پروژه های تحقیقاتی تمهیداتی اتخاذ شده که بخشی به صورت حضوری و بخش دیگر به صورت غیرحضوری انجام گردد. آزمایشگاه ها و کارگاه ها و بعضی از دروس که پروژه دارند نمی توانند به صورت مجازی فعالیت داشته باشند بنابراین حتما بخشی از ترم را طولانی تر خواهیم کرد و در نظر داریم حدود 50 درصد تعطیلات تابستان را تشکیل ترم داشته باشیم.

معتمدی افزود: در عین حال اگر بخشنامه ای غیر این موارد داده گردد و تاکید بر این باشد که اقدام دیگری انجام بدهیم ما تابع قوانین و مقررات بالادستی هستیم و نظر دانشگاه بر این است که تا این خطر به طور کامل برطرف نشده دانشگاه را به هیچ وجه به صورت حضوری فعال نکنیم چرا که در حال حاضر برگزاری کلاس های مجازی خوب است.

93 درصد کلاس های دانشگاه علم و صنعت به صورت مجازی برگزار می گردد

جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم وصنعت ایران در این باره معتقد است: بازگشایی دانشگاه منوط به از بین رفتن ویروس کرونا و اعلام ستاد مقابله با کرونا است. در حال حاضر آموزش مجازی و الکترونیک دانشگاه علم و صنعت فعال است و بالغ بر 93 درصد از کلاس ها دایر است و حدود 7-6 درصد از دروس به صورت عملی - نظری هستند و برنامه ریزی می کنیم مواردی را که قابلیت ارائه دارند را ارائه و مابقی دروس را برای ترم تابستانی قرار دهیم.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران می گوید: برای دانشجویانی که باید فارغ التحصیل شوند و یا با مشکلاتی روبرو هستند و نمی توانند در ترم تابستانی حضور یابند دروس آنها را به ترم بعد موکول می کنیم و در حال حاضر بنا را بر ارائه دروس به صورت الکترونیکی قرار داده ایم و تداوم خواهد داشت. تحقیقات دانشجویان از دو بخش نظری و عملی تشکیل شده و توصیه می کنیم دانشجویان دکتری برای تحصیلات تکمیلی که وارد مرحله تز آزمایشگاهی شده اند مراحل آزمایشی را به بعد از شیوع کرونا و برطرف مشکل جامعه موکول نمایند و اگر به هر دلیلی دانشجویان بخواهند درس آنها زودتر به اتمام برسد به دانشکده ابلاغ نموده ایم که این دانشجویان با موافقت استاد راهنما و با رعایت پروتکل های خاص آزمایشگاهی، آزمایشات مورد نظر را انجام دهند.

وی افزود: برای مابقی کارهایی که در قالب راهنمایی تحصیلی احتیاج است استاد راهنمای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری همکاری و راهنمایی نمایند مسیری در سامانه LMS دانشگاه تعریف شده و به دانشجویان این اجازه را داده که بتوانند با همراهی اساتید تزها یشان را دنبال نمایند. سامانه دانشگاه را به صورت صوتی و تصویری فعال نموده ایم تا دانشجویان بتوانند به راحتی از تزها خود دفاع نمایند و از هفته آینده مجوز دفاع غیرحضوری هم به دانشجویان داده خواهد شد. در دانشگاه علم و صنعت و دانشگا های دیگر زیرساخت های لازم LMS از قبل وجود داشته و در حال حاضر هم فعال هستند. فضا را برای دانشجویان فراهم کردیم و تا زمانی که ستاد مدیریت کرونا مجوز حضور دانشجو به دانشگاه را ندهد کلاس ها به صورت غیرحضوری و الکترونیکی برگزار خواهد شد.

مجید کیا که یکی از دانشجویان دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران است، می گوید: برای حضور در کلاس ها بحث سلامت دانشجو مطرح نیست بلکه سلامت اعضای خانواده هم دغدغه ماست. والدین ما که اکثرا سن بالا هستند و والدین بعضی از دانشجویان به دلیل سن بالا مبتلا به بیماری های زمینه ای مثل دیابت هستند. من حاضر نیستم والدینم را در معرض خطر مرگ قرار دهم.

برای بازگشایی دانشگاه ها باید هیچ خطری دانشجویان را تهدید نکند

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی وحرفه ای نیز درباره بازگشایی دانشگاه قبل از، از بین رفتن ویروس کرونا، می گوید: تصمیم گیری سختی است و ما تابع ستادملی کرونا و وزارت بهداشت در این زمینه هستیم. از لحاظ آمادگی آموزشی دانشگاه ها مسئله ای ندارند و در حال حاضر کلاس ها به صورت مجازی در حال برگزاری است و مسئله ای وجود ندارد.

رئیس دانشگاه فنی وحرفه ای معتقد است: باید اعتماد سازی خانواده ها و دانشجویان برای برگزاری کلاس های حضوری فرزندان در مراکز آموزشی فراهم گردد. دانشگاه ها باید به سمتی بروند که آموزش های مجازی را جدی تر بگیرند و چه بسا قبل از بروز ویروس کرونا می توانستیم پویا تر و فعال تر از آموزش های مجازی استفاده کنیم و اساتید و دانشجویان با فناوری های نوین آشنا شوند. دانشگاه تابع تصمیمات کلان ستاد کرونا است و باید اعتمادسازی در جامعه ایجاد گردد و خطری دانش آموزان را تهدید نکند.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 11 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 387

به "کرونا فعالیت های دانشگاه های کشور را متوقف نکرده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا فعالیت های دانشگاه های کشور را متوقف نکرده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید