کیفیت را چگونه بر فعالیتهای سازمان اعمال کنیم؟

به گزارش مجله نازلارا، کیفیت مجموعه ای ازخصوصیات و مشخصات یک کالا یا خدمت است که احتیاجات مصرف کنندگان را با توجه به رضایتمندی آنها تأمین کند. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

کیفیت را چگونه بر فعالیتهای سازمان اعمال کنیم؟

8402 iso مدیریت کیفیت جامع را اینگونه تعریف می نماید :تمامی فعالیت های مدیریتی که خط مشی کیفیت ، اهداف و مسولیتها را تعیین کرده و انها را با عواملی چون برنامه ریزی کیفیت ، اطمینان کیفیت و بهبود کیفیت در درون نظام کیفیت به اجرا درمی آورد.

خط مشی کیفیت (QUALITY) : تمایلات و سمت گیری کلی یک سازمان نسبت به کیفیت که به وسیله مدیران سازمان به طور رسمی بیان می شود.

برنامه ریزی کیفیت (QUALITYPLANNING ) : فعالیتهای که بر پایه اهداف و خواسته های کیفیتی و بکارگیری اجزاء سیستم کیفیت تدوین می شود.

کنترل کیفیت (QUALITY CONTORL ) : فنون عملیاتی و فعالیتهای مناسب برای برآوردن خواسته های کیفی .

اطمینان کیفیت (QRANCE UALITYASSU ) : مجموعه اقدامات برنامه ریزی شده وسیستماتیک ضروری برای فراهم آوردن اطمینان کافی از اینکه یک فعالیت یا یک خدمت خواسته های کیفیتی تعیین شده رابرآورده می سازد .

بهبود کیفیت (QUALITYIMPROVEMENT ) : اقداماتی که در سازمان برای افزایش اثربخشی راندمان فعالیتها وفرایندها به منظور افزودن منافع سازمان ومشتریان انجام می شود .

نظام کیفیت (QUALITYSYSTEM ) : ساختار سازمان ، مسئولیتها ،دستورالعملها، فرایندها ومنابع مورد نیازبرای اجرای صحیح مدیریت کیفیت فراگیر . بر اساس این تعریف ،کیفیت عبارت است از تمامی فعالیتهای اجرا شده درزمینه مدیریت کیفیت ،اعم از سیاستهای کیفی سازمان واهداف ومسئولیتهای کارکنان . بنابراین اندیشه کیفیت به همه فرایندهای ساخت وعرضه کالاها وخدمات پیشرفته وموضوع بازرسی وکنترل فراورده ها از دید کیفی کاری ابتدایی واولیه به شمار می رود . به عبارت دیگر مدیریت کیفیت ،فرایند پیشگیرانه رابرانفعالی عمل کردن نسبت به کالا یاخدمت نامرغوب ترجیح داده وباپیشگیری از بوجودآمدن ضایعات موجب حذف محصول نامرغوب ازفرایند عملیات وافزایش کیفیت کالا وفرآیند می شود .

تاریخچه مدیریت کیفیت

رعایت و حفظ کیفیت به 3000 سال قبل از میلاد بر می شود . در آن موقع بابلی ها از استانداردهایی برای توزین و مقدار گیری استفاده می کردند . در اطلاعات به دست آمده ا کارگاهی ریسندگی در سال 1800 ق.م. نان می دهد که در این کارگاه سه کارگر برای تهیه کتان ، سه ریسنده ، دو بافنده و یک ناظر مشغول به کار بوده اند .

جمله نوشته شده روی تابلویی گلی مربوط به سال 429 قبل از میلاد شاهدی برای قدمت تضمین کیفیت می باشد . این عبارت چنین است :

در خصوص حلقه های طلایی که زمردی به روی آن نصب شده است . ضمانت می کنیم که برای 20 سال آینده زمرد از روی حلقه طلایی نمی افتد . اگر چنانچه قبل از سرانجام 2 سال زمردی از روی حلقه بیفتد بابت آن به مقدار . . . نقره به مالک غرامت خواهیم پرداخت .

در قرن یازدهم میلادی در کشور انگلستان ، قانون اصناف ، حق بازرسی کیفیت کالای ساخته شده را به بازرسان کار می دهد تا بدین وسیله روی کالای خوب مهر تأیید بزنند .

آزمون مرغوبیت کالا عملاً در سال 1456 میلادی از زامان هنری ششم جهت اطمینان از کیفیت کالا در انگلستان مرسوم گشت .

منبع: الی گشت
انتشار: 2 فروردین 1401 بروزرسانی: 2 فروردین 1401 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1433

به "کیفیت را چگونه بر فعالیتهای سازمان اعمال کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کیفیت را چگونه بر فعالیتهای سازمان اعمال کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید