تربچه؛ نُقلی پرفایده برای قلب و کبد!

به گزارش مجله نازلارا، مجله دلتا/ پیش از آنکه به خواص تربچه قرمز بپردازیم، بهتر است کمی با این گیاه خوش خوراک آشنا شویم. تربچه یکی از انواع سبزیجات ریشه ای است که در شکل های مختلف و به رنگ های قرمز، سفید، بنفش و سیاه وجود دارد.

تربچه؛ نُقلی پرفایده برای قلب و کبد!

تربچه طعمی تند و تیز و کمی شیرین دارد، تربچه قرمز هر چه کوچک تر باشد طعم شیرین و بافت بهتری خواهد داشت.

در ادامه همراه ما باشید تا با بعضی خواص تربچه قرمز برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید.

فواید تربچه برای بدن

منبع غنی آنتی اکسیدان ها

تربچه حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است که به کاهش رادیکال های آزاد در بدن یاری نموده و باعث جلوگیری از آسیب های سلولی می گردد.

جلوگیری از پیشرفت تومور سرطانی

تربچه قرمز به دلیل داشتن مقدار فراونی از آنتی اکسیدان ها و همچنین ترکیباتی که در آب به ایزوتیوسیانات ها تجزیه می شوند به پاکسازی بدن از مواد سرطان زا و جلوگیری از پیشرفت تومور یاری می نماید.

سلامت دستگاه گوارش

میزان بالای فیبر موجود در تربچه با بهبود حرکات روده به سم زدایی بدن و پیشگیری و درمان یبوست یاری می نماید.

برگ تربچه هم فواید زیادی برای سلامتی دستگاه گوارش دارد، مقدار بالای فیبر موجود در آن برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید است.

آب تربچه با محافظت از بافت معده و تقویت سد مخاطی، می تواند به جلوگیری از زخم معده یاری کند.

ضد قارچ طبیعی

یکی از خواص تربچه قرمز ضدقارچ بودن آن است. این گیاه باعث مرگ سلولی کاندیدا آلبیکنز می گردد. این سلول ها ممکن است باعث عفونت واژن و برفک دهان گردد.

خواص تربچه قرمز برای سلامت قلب

این گیاه، روی فراوری اکسیدنیتریک تاثیر می گذارد؛ این امر باعث می گردد که رگ های خونی شل شده و در نهایت فشار خون بالا کاهش یابد.

اکسیدنیتریک در آرامش بافت عضله ای صاف و افزایش جریان خون منطقه ای نقش دارد، همچنین چسبندگی پلاک به دیواره رگ های خونی را مهار نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

قند خون و دیابت

تربچه قرمز به دلیل داشتن مقدار زیاد آنتی اکسیدان به کاهش رادیکال های آزاد یاری می نماید، متابولیسم را تقویت نموده و جذب گلوکز در روده را کاهش می دهد و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می گردد.

لاغری و کاهش وزن

به نظر می رسد که مقدار بالای فیبر موجود در این گیاه به کاهش اشتها یاری نموده و از پرخوری جلوگیری می نماید. تربچه کالری کمی دارد؛ به همین دلیل می تواند یک سبزی خوب برای رژیم های کاهش وزن باشد.

سنگ کلیه

تربچه قرمز حاوی موادی است که باعث افزایش دفع اگزالات کلسیم به وسیله ادرار شده و به این ترتیب احتمال تجمع مواد معدنی در مجاری ادراری و تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.

خواص تربچه قرمز برای آرتروز

سولفورافان موجود در این گیاه می تواند با جلوگیری از تخریب غضروف ها برای پیشگیری و درمان آرتروز مفید باشد.

سلامت کبد

تربچه یکی از بهترین سبزیجات برای یاری به سم زدایی کبد است. مطالعات نشان داده که مقدار بالای گلوکوزینولات موجود در این گیاه به سلامت کبد یاری می نماید.

عوارض و مضرات تربچه

تیروئید

زیاده روی در مصرف تربچه ممکن است در فراوری هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند و باعث افزایش وزن غده تیروئید و کاهش سطح هورمون تیروئید گردد.

سنگ کیسه صفرا

ازآنجا که تربچه ممکن است فراوری صفرا را افزایش دهد، توصیه می گردد که افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا قبل از مصرف آن با پزشک مشورت نمایند.

ارزش غذایی تربچه در نصف فنجان تربچه خام

کالری : 12 کالری

کربوهیدرات : 2 گرم

پروتئین : 0.35 گرم

فیبر غذایی : 1 گرم

منبع: همگردی
انتشار: 14 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 485

به "تربچه؛ نُقلی پرفایده برای قلب و کبد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تربچه؛ نُقلی پرفایده برای قلب و کبد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید