غذاهای محلی قشم؛ داستان های خوشمزه قشم را بخوانید!
به گزارش مجله نازلارا، جزیره قشم علاوه بر تنوع بسیار جاذبه های گردشگری، غذاهای محلی متفاوتی دارد که فقط مخصوص به خود این جزیره است. از آنجایی که شغل ساکنان جزیره صیادی است، طبخ غذاهای دریایی در قشم رواج زیادی دارد. غذاهای محلی قشم با ادویه های ویژه ای پخت می شوند که طعم تندی دارند و امتحان آن ها برای هر گردشگری از واجبات است. در این مقاله به معرفی خوشمزه ترین غذاهای قشم می پردازیم تا با خیال راحت، از منوی رستوران های این جزیره که احتمالا برایتان ناآشناست، غذای مدنظرتان را سفارش دهید.

تور قشم را رزرو نموده اید؟
خوشمزه ترین غذاهای قشم کدام است؟
از هیجان انگیزترین بخش های سفر به هر شهر و منطقه ای چشیدن غذاهای محلی آن شهر است؛ غذاهایی که در منو روزمره زندگی شما وجود ندارد و تجربه چشیدن آن ها فقط در شهر مورد نظر یافت می گردد. در ادامه همراه ما باشید تا خوشمزه ترین غذاهای قشم را با شما به اشتراک بگذاریم.
مهیاوه؛ کشف ابن سینا!
مهیاوه از ترکیب دو واژه ماهی و آوه تشکیل شده که آوه به معنی آب است. این غذا رنگ قهوه ای دارد و برای پخت آن، ماهی ساردین را می شورند، خشک می نمایند و سپس آن را می کوبند و با ادویه های مخصوص جنوبی مانند رازیانه و گشنیز ترکیب می نمایند.
مهیاوه طعمی تند و شور دارد و به عنوان وعده غذای اصلی به همراه نان محلی سرو می گردد. جالب است بدانید فرمول این غذا را ابن سینا و یک دانشمند ایرانی دیگر تهیه نموده اند و معتقد بودند خوردن مهیاوه از بروز بیماری های پوستی جلوگیری می نماید.
عنکاس یکی دیگر از غذاهای محلی قشم
عنکاس نام یک ماهی جنوبی است. این ماهی طبع سردی دارد و به همین خاطر برای پخت، آن را تکه تکه می نمایند و در شیره خرما می پزند. این غذا در منطقه ها جنوب به شیوه های مختلف پخت می گردد؛ مثلا برخی ها در ابتدا ماهی عنکاس را خشک می نمایند، سپس گوشت های خشک شده را کباب می نمایند و با خرما سر سفره می آورند. اگر هوادار طعم شیرین هستید، این غذا پیشنهاد خوبی برای شما است.
پودینی کوسه و یک تجربه متفاوت
پودینی کوسه همانطور که از نامش پیدا است، از فیله کوسه درست می گردد. به این صورت که ابتدا فیله کوسه را آب پز و سپس له می نمایند و در نهایت با مخلوطی از گشنیز، شنبلیله، سیر، پیاز، فلفل و زردچوبه تفت می دهند. خوردن این غذا مانند ماهی های دیگر سخت نیست؛ زیرا قبل از پخت، گوشت کوسه را از استخوان هایش جدا می نمایند. این غذا نسبت به سایر غذاهای دریایی طعمی متفاوت دارد. پیشنهاد می کنیم برای یک بار هم که شده این غذا را امتحان کنید.
برنج دیشو، غذایی که در شیره خرما پخته می گردد
تا به حال برنج را به غیر از آب، در چیز دیگری جوشانده اید؟ جالب است بدانید یکی از غذاهای محلی قشم، برنج دیشو است که در شیره خرما پخته می گردد و در نهایت با ماهی تلال سرخ شده سرو می گردد. شاید با خود بگویید برنج با طعم شیرین با ذائقه شما سازگار نیست، اما پیشنهاد ما این است که قبل از امتحان، آن را قضاوت نکنید. شاید به یکی از هواداران برنج دیشو تبدیل شدید. سرخ کردن ماهی برای این غذا قلق خاصی دارد؛ ابتدا در یک ظرف، آرد، زردچوبه، فلفل و نمک را با هم مخلوط می نمایند و سپس ماهی را در آن می غلتانند و سرخ می نمایند.
کاتوغ از غذاهای محلی قشم
کاتوغ از غذاهای خوشمزه قشم است که با ماهی شور تهیه می گردد. نگران نباشید، قبل از پخت، نمک اضافی ماهی را می گیرند و بعد گوجه فرنگی، سبزیجات، پیاز و ادویه به آن اضافه می نمایند تا طعم خوبی بگیرد. در نهایت نیز با آب می پزند. بسیاری از محلی ها برای طعم دادن به این غذا از تمبر هندی استفاده می نمایند.
زیبون غذایی برای همه ذائقه ها
برای آن دسته از مسافرانی که زیاد اهل ادویه های زیاد و طعم های متفاوت نیستند، این غذا پیشنهاد خوبی است. برای تهیه زیبون ابتدا ماهی (هر نوع ماهی می تواند باشد) را تکه تکه می نمایند و با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار و سپس سرخ می نمایند. نان تموشی که از نان های محلی قشم است را کف قابلمه می گذارند، ماهی ها را روی آن می چینند و برنج را روی آن می ریزند؛ دقیقا چیزی مانند ته چین. در خصوص نان تموشی گفتیم، در مایه خمیر این نان از پنیر و تخم مرغ استفاده می گردد و به عنوان عصرانه میان وعده بسیار خوشمزه ای است.
کلمبا یا همان حلیم ماهی!
کلمبا ظاهری مانند حلیم یا سوپ دارد؛ به همین خاطر به آن حلیم ماهی نیز می گویند. برای تهیه این غذا استخوان های ماهی را جدا می نمایند و آن را در قابلمه همراه با جو پرک، گشنیز و شوید خردشده می جوشانند. برای تهیه کلمبا از روغن حیوانی استفاده می گردد و این باعث می گردد غذا طعمی متفاوت به خود بگیرد.
ماهی کبابی یک غذای خوشمزه محلی قشم
محلی ها در جزیره قشم، شکم ماهی سنگسر یا سرخو را تخلیه می نمایند و با سبزی های معطر مثل گشنیز، شوید، پیاز خردشده، فلفل، ادویه و فلفل سبز در یک ورقه آلومینیومی می پیچند و درون آتش و ذغال قرار می دهند تا کباب گردد. این غذا طبع سردی دارد و بهتر است همراه با خرما و رطب میل گردد. اگر از ماهی های کوچک مانند ساردین، گاریز یا بیاح استفاده گردد، شکم آن ها را خالی نمی نمایند. زمانی که به قشم سفر کردید حتما این غذا را امتحان کنید.
هواری از معروف ترین غذاهای محلی قشم
ممکن است نام غذای هواری زیاد به گوشتان خورده باشد. این غذا از معروف ترین غذاهای محلی قشم است که برای تهیه آن، ماهی را به ترکیب گشنیز، شوید، شنبلیه و سیر اضافه و سرخ می نمایند. بعد از سرخ شدن، مقداری آب به آن اضافه می نمایند تا کاملاً روی مواد را بپوشاند. وقتی که آب جوش آمد، برنج را که از قبل خیسانده بودند به آن اضافه می نمایند تا آبش کاملاً بخار گردد و دم بکشد.
هواری از پرهوادارترین غذاهای محلی قشم است. حتما در سفرتان به قشم این غذای لذیذ را امتحان کنید.
موفلک با ترکیب خاص و طعمی نو
برای تهیه این غذا در ابتدا گندم یا جو پرک را در دیگ برشته می نمایند تا رنگش قهوه ای گردد. بعد گندم های برشته شده را در آب خیس می دهند. ماهی فیله شده را که از قبل در آب نمک و زردچوبه جوشانده بودند را با پیاز سرخ می نمایند سپس روی آن آب می ریزند و هنگامی که آب جوش آمد، گندم های خیس شده را به آن اضافه می نمایند و صبر می نمایند تا کامل بخار گردد و دم بکشد. موقع دم کشیدن نیز کمی تخم گشنیز روی گندم ها می پاشند. این غذا از سری غذاهای محلی قشم است که طعمی نو دارد و چشیدن آن خالی از لطف نیست.
رنگینک از میان وعده های محلی خوشمزه قشم
شاید با شنیدن نام رنگینک به یاد رنگینک های شیراز بیفتید، اما رنگینک قشم فرق دارد. این میان وعده خوشمزه در جنوب یک نوع شیرینی است که از ترکیب خرما، روغن، خاک قند، دارچین درست می گردد. رنگی تیره دارد و با چای بسیار می چسبد.
قلیه میگو را حتما امتحان کنید
برای تهیه قلیه میگو در ابتدا میگوها را خوب تمیز می نمایند و در مقداری نمک و آب جوش خیس می دهند. سپس سبزی های خردشده و تمبرهندی رقیق شده را به همراه ادویه هایی مانند نمک، فلفل قرمز و سیاه و پودر سیر سرخ می نمایند و مقداری آب به آن اضافه می نمایند. پنج دقیقه آخر میگوها را درون خورشت می ریزند. قلیه میگو از غذاهای لذیذ جزیره قشم و جنوب است که خوردن آن تجربه ای لذیذ و فرق دارد.
آیا جزیره قشم به غیر از غذاهای دریایی، غذاهای دیگری دارد؟
برخی ها به هر دلیلی ممکن است از غذاهای دریایی قشم خوششان نیاید و مایل به خوردن نوع دیگری از غذا باشند. یکی از غذاهای بسیار خوش طعم و پرهوادار در قشم کباب بز است. این کباب در سیخ های کوچک مانند سیخ جگر سرو می گردد و طعم بسیار لذیذی دارد. بی شک شما هم بعد از امتحان کردن این غذا از هوادارانش خواهید شد.
چه میوه های محلی در قشم وجود دارد؟
میوه های محلی قشم همچون غذاهای این جزیره از تنوع بالایی برخوردارند؛ میوه هایی که احتمالا در شهرهای شما یافت نمی گردد.
از جمله میوه های این جزیره می توان به پاپایا، آووکادو، کنار هندی، گواوا، استارفروت، رامبوتان، کیوانا، لیچی، نارگیل سبز و دراگون فروت اشاره نمود. می بینید؟ حتی نام این میوه ها عجیب وغریب است چه برسد به اینکه بخواهید مزه آن ها را امتحان کنید. چشیدن طعم این میوه ها حتما تجربه متفاوتی برایتان خواهد داشت.
حرف آخر
قشم نه تنها سرزمین جاذبه های اعجاب انگیز است، بلکه غذاهای این منطقه با طعم متفاوتشان تجربه ای تازه برایتان رقم می زند. ذکر این موضوع حائز اهمیت است که بیشتر این غذاها تند هستند، اگر به غذاهای تند حساسیت دارید، حتما در خوردن آن ها احتیاط کنید. شما این غذاهای محلی را می توانید در رستوران های جزیره صرف کنید. البته اگر به ماجراجویی علاقه مند هستید، با گشتی در روستاهای جزیره و محله های اطراف می توانید این غذاها را با دست پخت زنان محلی بچشید. ما در سایت سه کلیک با معرفی غذاهای محلی قشم، سعی نموده ایم به شما برای انتخاب برترین غذاها در سفر به این جزیره یاری کنیم. اگر قصد سفر به قشم را دارید، برای خرید بلیط هواپیما قشم و رزرو هتل قشم می توانید وارد بخش های مربوطه شوید و با جستجوی تاریخ موردنظرتان برای سفر، از برترین پیشنهادهای سایت سه کلیک بهره مند شوید.
سوالات متداول
مهیاوه چیست و چگونه تهیه می گردد؟
مهیاوه یکی از غذاهای سنتی جنوب ایران است که از ماهی ساردین تهیه می گردد. برای پخت این غذا، ابتدا ماهی ها را می شویند و خشک می نمایند، سپس آن ها را می کوبند و با ادویه های محلی مانند رازیانه و گشنیز ترکیب می نمایند.
برنج دیشو چگونه پخته می گردد و چه طعمی دارد؟
برنج دیشو یکی از غذاهای محلی قشم است که در شیره خرما پخته می گردد. برای تهیه این غذا، برنج را به جای آب با شیره خرما می پزند و سپس با ماهی تلال سرخ شده سرو می نمایند. این غذا طعمی شیرین دارد و تجربه ای متفاوت از طعم های رایج برنج را ارائه می دهد.
پودینی کوسه چگونه طعم دارد؟
پودینی کوسه غذایی با طعم فرق دارد که از فیله کوسه با ادویه های محلی مانند گشنیز و زردچوبه تهیه می گردد.
منبع: 3click.com