طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی؛ یک مربای خوشمزه برای صبحانه
به گزارش مجله نازلارا، با طرز تهیه مربای توت فرنگی در این مقاله آشنا شوید و یک میز صبحانه شیرین و خوشمزه برای خود و عزیزانتان بچینید.
مربای توت فرنگی، یکی از خوشمزه ترین مرباها است که می توان آن را فقط با دو ماده اولیه توت فرنگی و شکر درست کرد. مربای خانگی بدون استفاده از مواد نگهدارنده تهیه می گردد و به همین دلیل، بسیار سالم تر از نسخه آماده و کارخانه ای آن است؛ از همین رو، بسیاری از افراد در پی طرز تهیه مربای توت فرنگی خانگی هستند و ترجیح می دهند تا این مربا را در خانه درست نمایند. با خبرنگاران همراه باشید تا طرز تهیه مربای توت فرنگی فوری و فوت و فن های کوزه گری آن را به شما بیاموزد.
هرآنچه باید درباره مربای توت فرنگی بدانید:
- مربای توت فرنگی و طرز تهیه آن
- فیلم آموزشی طرز تهیه مربای توت فرنگی
- فوت و فن مربای توت فرنگی
- مارمالاد توت فرنگی و طرز تهیه آن
- طعم مربای توت فرنگی
مربای توت فرنگی و طرز تهیه آن
مواد لازم
- 500 گرم توت فرنگی
- 500 گرم شکر
- یک قاشق غذاخوری آبلیمو
طرز تهیه مربای توت فرنگی
مرحله اول:
داخل قابلمه مناسب، یک ردیف توت فرنگی بریزید و روی آن شکر بریزید. سپس دوباره یک ردیف توت فرنگی و شکر روی آن ها بگذارید و این کار را تکرار کنید تا مواد تمام گردد. قابلمه را برای 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا توت فرنگی ها آب بیندازند. اگر احساس کردید که توت فرنگی ها آب نینداخته اند، یک استکان آب ولرم به آن ها اضافه کنید.
مرحله دوم:
قابلمه را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا توت فرنگی ها و دانه های شکر حل شوند. در این مرحله توت فرنگی ها آب بیشتری می اندازند و شکر نیز آغاز به حل شدن می نماید.
مرحله سوم:
پس از حل شدن کامل شکر، شیره آغاز به جوشیدن و کف کردن می نماید و بالا می آید. کف روی مربا را بگیرید تا مربای خوش رنگ تری داشته باشید. وقتی غلظت مربا مناسب بود، مقداری از شیره آن را در ظرف کوچکی بریزید و در یخچال بگذارید. اگر بعد از مدتی، شیره غلظت دلخواه را داشت، حرارت را خاموش کنید. در این مرحله می توانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا بیفزایید تا شکرک نزند.
مرحله چهارم:
اجازه دهید تا مربا در قابلمه برای 24 ساعت بماند و خنک گردد. سپس آن را در ظرف های شیشه ای دربسته تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
فیلم آموزشی طرز تهیه مربای توت فرنگی
فوت و فن مربای توت فرنگی
- اگر شکر یا خاک قند تمیز نیست و رنگ آن زرد است، می توانید برای هر یک کیلوگرم آن از یک عدد سفیده تخم مرغ هم زده بهره ببرید و آن را به شربت در حال جوش اضافه کنید و از صافی رد کنید تا رنگ شیره شفاف گردد.
- حواستان باشد که مربا در ابتدای پخت، سر نرود.
- اگر شهد مربا اضافه آمد، می توانید از آن به عنوان شربت در روزهای گرم تابستانی بهره ببرید.
- توت فرنگی های ریز را به صورت درسته در مربا بریزید؛ اما توت فرنگی های درشت را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه یک مربای مجلسی بهتر است که مقدار توت فرنگی ها یکدست باشد؛ زیرا اگر آن ها را به صورت کامل و نصفه با هم مخلوط کنید، مربا ظاهر جالبی پیدا نمی نماید.
- در اواخر پخت مربا می توانید یک هشتم قاشق چای خوری وانیل به آن اضافه کنید تا عطر خوبی به مربا بدهد؛ البته اگر دوست دارید که طعم و عطر توت فرنگی غالب باشد، به آن وانیل نزنید.
- دارچین، هل، بادیان ستاره ای و زعفران نیز در بعضی از دستور تهیه ها در مراحل پایانی پخت به مربا افزوده می شوند تا عطر بهتری به آن بدهند.
- توت فرنگی ها را پس از شست و شوی کامل با یک حوله یا دستمال مخصوص خشک کنید و سپس در آبکش بگذارید؛ زیرا اگر توت فرنگی ها به صورت خیس در آبکش بمانند، آب به داخل آن ها نفوذ می نماید و مزه توت فرنگی ها عوض می گردد.
- در ابتدای پخت نباید مربا را روی شعله ملایم قرار داد؛ زیرا تا زمان قوام آمدن شیره که به مدت زمان زیادی نیاز دارد، توت فرنگی ها له می شوند.
- اگر کف روی مربا را به صورت کامل نگیرید، مربا کدر می گردد.
- اگر پس از خنک شدن کامل مربا احساس کردید که شیره مربا قوام کافی را ندارد و هنوز شل است، توت فرنگی ها را از آن دربیاورید و شیره را روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و به قوام برسد. پس از خنک شدن شیره، توت فرنگی ها را دوباره در آن بریزید.
- برای درست کردن مربا، از قابلمه مناسب و نسبتا بزرگ (دو تا سه برابر مواد) بهره ببرید؛ زیرا شیره در حین جوشیدن و کف کردن، بالا می آید و اگر قابلمه شما کوچک باشد، مجبور می شوید برای سر نرفتن آن، شعله گاز را کم و زیاد کنید و این کار زمان پخت و زمان به قوام رسیدن مربا را افزایش می دهد و موجب له شدن توت فرنگی ها می گردد.
- ریختن مربا در ظرفی که مرطوب است و کاملا خشک نیست و بعلاوه استفاده از قاشق خیس برای برداشتن مربا باعث کپک زدن مربا می گردد.
- برای تهیه مربای توت فرنگی کم شکر می توانید مقدار شکر را به مقدار یک سوم مقدار توت فرنگی در نظر بگیرید.
مارمالاد توت فرنگی و طرز تهیه آن
مواد لازم
- 500 گرم توت فرنگی
- 400 گرم شکر
- 2 قاشق چای خوری پودر ژلاتین
- 4 قاشق غذاخوری آب سرد
طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده
مرحله اول:
شکر را روی توت فرنگی های خردشده بریزید و برای چند ساعت در یخچال به آن ها استراحت دهید.
مرحله دوم:
مخلوط توت فرنگی و شکر را در قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا قوام بیاید. در این حین، چند بار کف روی مربا را بگیرید. مربا را با گوشتکوب برقی به صورت پوره درآورید. گاهی اوقات، توت فرنگی خردشده در زمان پخت کاملا له می گردد؛ پس دیگر نیازی به گوشتکوب برقی نیست.
مرحله سوم:
پودر ژلاتین را روی آب بریزید و به روش بنماری حل کنید. سپس آن را در مربای غلیظ بریزید و مخلوط کنید. مارمالاد را پس از چند جوش از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک گردد. می توانید یک دمکنی روی آن بگذارید و برای یک شبانه روز در دمای محیط قرار دهید.
طعم مربای توت فرنگی
نان تست آغشته به مربای توت فرنگی خانگی یا وافل پر از خامه و مارمالاد توت فرنگی، صبحانه ای است که هیچ کس، به خصوص بچه ها به آن دست رد نخواهد زد. مربای توت فرنگی را می توان با شکر کم و به صورت رژیمی درست کرد تا همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند. عطر و طعم وسوسه نماینده توت فرنگی در کنار ظاهر دلربا و قرمز رنگ آن، این مربا را تبدیل به یکی از محبوب ترین انواع مربا نموده اند که می توان با آن انواع دسر، کیک و چیزکیک نیز درست کرد.
اگر مربای توت فرنگی را در خانه درست نموده اید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران خبرنگاران بنویسید یا از مربای توت فرنگی زیبا و خوش رنگ خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ چیست؟
برای تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ باید وقتی مربا کف کرد، کف روی آن را بگیرید؛ این کار در رنگ شفاف و زیبای مربا تاثیر زیادی دارد.
مقدار شکر برای مربای توت فرنگی چقدر است؟
مقدار شکر برای مربای توت فرنگی معمولا مساوی مقدار توت فرنگی است؛ البته برای مربای توت فرنگی کم شکر می توانید مقدار شکر را به نصف یا یک سوم کاهش دهید.
منبع: کجارو / اُکالا / parsiday.com / کتاب کاله / بیتوته / نمناک