طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل ، آسان با پف زیاد
به گزارش مجله نازلارا، کیک همواره یک گزینه عالی برای پذیرایی در میهمانی ها و دورهمی ها است که باید در انتخاب طعم، نوع و روش پخت آن دقت کرد. در دنیای رنگارنگ و خوشمزه شیرینی پزی، کیک ساده کاکائویی یا کیک ساده اسفنجی تنها کیک های پذیرایی به حساب نمی آیند چراکه مد ل های دیگری هم وجود دارد. کیک ساده یکی از آن کیک ها است که افراد مبتدی و حرفه ای به آسانی می توانند آن را با پف زیاد درست نمایند. استفاده از طعم دهنده های مختلف مانند وانیل، کیک ساده را خوشمزه تر خواهد نمود. پس در این مطلب طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل را بخوانید و برای عزیزان تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده با شیر و وانیل
- آرد کیک دو و سه چهارم فنجان
- شیر یک فنجان
- کره بدون نمک یک فنجان
- شکر یک و یک دوم فنجان
- تخم مرغ بزرگ چهار عدد
- وانیل یک قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر دو و سه چهارم قاشق چای خوری
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه فراستینگ
- شکر پنج و یک دوم فنجان
- کره بدون نمک یک و یک دوم فنجان
- وانیل یک قاشق غذاخوری
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- خامه غلیظ شش قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل
1. فر و قالب کیک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل همچون دستور تهیه دیگر کیک ها باید مواد لازم را دمای محیط قرار دهید. شیر، تخم مرغ و کره بدون نمک از مهم ترین آن ها است که تاثیر به سزایی در پف کیک ساده تان دارد. در ادامه پیش بردن مراحل تهیه کیک باید دو قالب 23 سانتی متری خود را کمی با کره یا روغن چرب کنید. کف قالب ها را کاغذروغنی بیاندازید. کاغذروغنی را هم چرب کنید. سپس کمی آرد در قالب ها بپاشید. قالب ها را بچرخانید تا آرد کامل به همه جای قالب برسد. میزان اضافه آرد را بگیرید. حال فر را با دمای 176 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. پیشنهاد ما به شما تهیه کیک ساده در توستر با همین مواد است.
2. مایه کیک ساده را آماده کنید
کیک همواره یک میان وعده خوشمزه برای پذیرایی در دورهمی ها به شمار میرود پس در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل باید در یک کاسه بزرگ کره و شکر را برای پنج دقیقه هم بزنید تا پف کند. در ادامه تخم مرغ ها را یکی یکی به کاسه اضافه کنید. با هر بار اضافه کردن تخم مرغ ها، مواد را خوب هم بزنید. وانیل را هم اضافه نموده و با هم زن مواد را خوب مخلوط کنید. در ادامه پیش بردن مراحل تهیه کیک ساده با شیر در کاسه ای دیگر آرد، نمک و بیکینگ پودر را سه بار الک کنید تا کیکی سبک تر داشته باشید. آرد را به مخلوط کره اضافه کنید. سپس میزان شیر گفته شده را بریزید. در نهایت با سرعت میانه رو به پایین تمامی مواد داخل کاسه را هم بزنید. مایه کیک تان ساده تر از آن چه که فکرش را بکنید آماده شد.
3. کیک ساده را بپزید
در ادامه طرز تهیه کیک ساده با شیر و وانیل ، مایه کیک را به صورت مساوی در قالب های کیک بریزید. قالب ها را برای 30 تا 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده بگذارید. برای اطمینان از پخت کیک باید بعد از 15 دقیقه یک خللال چوبی در کیک ها فرو کنید تا زمان دقیق آن دست تان بیاید. دقت داشته باشید که در صورت زیاد شدن زمان پخت، کیک سفت و غیرقابل خوردن خواهد شد. با گذشت زمان پخت، کیک ها را بیرون بیاورید. آن ها را برای 10 دقیقه روی توری سیمی بگذارید تا کامل خنک شوند. از درست کردن کیک اسفنجی با آب غافل نشوید.
طرز تهیه فراستینگ
1. کره و شکر را بزنید
در اولین مرحله از طرز تهیه فراستینگ کیک ساده باید در یک کاسه بزرگ کره را برای پنج دقیقه با سرعت میانه رو به پایین بزنید تا در اصطلاح رنگ پریده گردد. نیمی از شکر گفته شده را اضافه کنید سپس با سرعت کم هم بزنید تا شکر کمی نرم گردد بعد مابقی شکر را اضافه کنید. حال سرعت هم زن را میانه رو به زیاد کنید و برای پنج دقیقه دیگر هم بزنید. حال شکر کامل با کره مخلوط شده است.
2. خامه را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه فراستینگ کیک ساده باید نمک و وانیل را به مخلوط اضافه کنید. با سرعت کم مجدد هم زن را روشن نموده تا مخلوط را هم بزنید. به آرامی سه قاشق از خامه غلیظ را داخل ظرف بریزید. سپس سرعت هم زن را میانه رو به بالا قرار دهید. مخلوط را برای پنج دقیقه هم بزنید تا خامه هم ترکیب گردد. دقت داشته باشید که کف و کناره های کاسه را هم بگیرید. در ادامه قوام فراستینگ را آنالیز کنید در صورت شل بودن باید هر بار یک دوم قاشق غذاخوری خامه اضافه نموده و هم بزنید. به یاد داشته باشید فراستینگ تنها باید قابل پخش روی کیک باشد نه آن قدر شل که نتواند شکل خود را حفظ کند.
3. فراستینگ را روی کیک بمالید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک ساده با وانیل و شیر باید کیک پخته را روی صفحه بگذارید. با یاری یک چاقوی تیز آن را به دو قسمت تقسیم کنید. یک لایه از فراستینگ را روی آن بمالید. لایه دیگر را روی آن قرار دهید. این کار را تا جایی تکرار کنید که آخرین لایه را گذاشته و کامل روی آن را فراستینگ بمالید. در نهایت آن را با خرده میوه یا خامه شکلاتی تزئین و سرو کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک ساده با شیر و وانیل
کیک وانیلی در دنیای شیرینی پزی با روش های متفاوتی درست می گردد اما رعایت نکات زیر در همه آن ها تقریبا یکسان است. برای پیش بردن هرچه آسان تر مراحل پخت این کیک هوس برانگیز، نکات زیر را بخوانید.
کیک ساده با شیر و وانیل در قابلمه
برای پخت بهتر کیک ساده با شیر و وانیل در قابلمه باید قابلمه ای بزرگتر از قالب کیک خود انتخاب کنید و میزانی آب درون آن بریزید.در ادامه پایه ای فلزی درون قابلمه قرار دهید تا قالب کیک را روی آن بگذارید. دقت داشته باشید که آب درون قابلمه نباید خیلی کم باشد که سریع بخار گردد و از سویی دیگر به میزان ای آب بریزید که روی قالب را نگیرد و آب داخل مایه کیک نرود. در صورت نداشتن پایه فلزی از فنجان یا یک وسیله سوراخ دار مانند آبکش یا الک هم می توانید یاری بگیرید، این به خلاقیت و میزان قالب شما بستگی دارد. نکات مرتبط با پخت کیک ساده بدون فر را در مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه بخوانید.
جایگزین شیر در کیک های ساده و اسفنجی
کیک ساده به ویژه اسفنجی به روش های متفاوتی تهیه می شوند. یکی از آسان ترین آن ها استفاده از آب یا آب میوه به جای شیر است. در فصل های مختلف با توجه به میوه های نوبرانه آن فصل می توانید از خرده های میوه و آب میوه هم بهره ببرید. به صورت میانگین نصف فنجان تا یک فنجان آب میوه را باید جایگزین آب یا شیر کنید. یکی دیگر از جایگزین های شیر در تهیه کیک ساده با وانیل استفاده از ماست است که همان پف و طعم فوق العاده را دارد. طرز تهیه کیک اسفنجی با ماست را در کتاب کاله می توانید بخوانید.
اهمیت استفاده از نمک در پخت کیک ها
نقش نمک را در تهیه کیک را نمی توان انکار کرد چراکه از شیرین شدن بیش از حد کیک جلوگیری می نماید. از سویی دیگر نمک به خارج شدن سفیده تخم مرغ از حالت اصلی و پف بهتر آن یاری می نماید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید نمک باعث می گردد تا مزه دیگر ترکیبات کیک به خوبی احساس گردد. برای دورهمی هایتان از تهیه رولت خامه ای با لیوان فرانسوی غافل نشوید که جلوه ای دیگر به پذیرایی تان می دهد.
گلوله گلوله شدن آرد
در طرز تهیه کیک ساده وانیلی گاهی آرد به هنگام اضافه شدن به مایه کیک گلوله گلوله می گردد که علت آن را باید در دمای شیر جست. شیری که در دستور تهیه کیک ساده به کار می برید باید تقریبا ولرم باشد در نتیجه از شیر سرد استفاده نکنید.
فیلینگ کیک ساده با وانیل
ابتدا کیک ساده وانیلی را به صورت لایه لایه و افقی برشی دهید. برای آن که لایه های کیک تان مرطوب بمانند آن ها را با کمی آب قند خیس کنید. برای فیلینگ کردن لایه ها از انواع خرده میوه ها، آجیل ها و خامه هم می توانید بهره ببرید. به این صورت که یک لایه از کیک را پر از خرده میوه نموده سپس روی آن را فراستینگ بمالید. لایه بعدی کیک را روی آن بگذارید و این کار را تا جایی ادامه دهید که لایه هایتان روی یک دیگر قرار گرفته و تمام شوند. در خاتمه اطراف کیک را خامه کشی کنید و با پودر قند یا برش های میوه تزئین کنید. برای خامه کشی آسان تر از همان ابتدا لایه های کیک را روی پایه گردون بگذارید. از خواندن مطلب طرز تهیه فیلینگ پوره میوه غافل نشوید.
طعم دهنده های کیک ساده
طعم دهنده کیک ساده تنها به وانیل خلاصه نمی گردد. با توجه به ساده بودن دستور و ذائقه تان به راحتی از انواع طعم دهنده ها می توانید بهره ببرید. پیشنهاد ما به شما استفاده از دارچین، هل، پوست پرتقال، سیب، پودر کاکائو، گلاب زعفران است. با اضافه کردن پوست و آب پرتقال به مایه کیک به راحتی می توان یک کیک پرتقالی همه پسند درست کرد. از سویی دیگر با اضافه کردن پودر کاکائو هم می توانید یک کیک خیس کاکائویی برای عصرانه تان داشته باشید.
سرو و تزئین کیک ساده با وانیل و شیر
تزئین کیک به ویژه برای میهمانی و دورهمی ها همواره یک بحث چالش برانگیز بوده است. این نکته را همواره در نظر داشته باشید که تزئین باید با توجه به سلیقه و ذائقه خودتان صورت بگیرد. گاهی می توان با خرده میوه یا شکوفه زدن خامه شکلاتی برترین تزئین را داشت. با این حال مطلب تزئین کیک ساده خانگی با هفت ایده مجذوب کننده در کتاب کاله به شما بسیار یاری خوهد کرد.
نگه داری کیک ساده وانیلی
کیک ساده را می توانید تا یک هفته در دمای محیط نگه دارید. تنها دقت داشته باشید که روی آن را فراستینگ نمالیده باشید چراکه فراستینگ در دمایی غیر از یخچال شل می گردد. برای نگه داری طولانی مدت کیک در فریزر باید آن را درون یک ظرف پلاستیک در بسته قرار دهید. در روشی دیگر دور لایه های کیک بدون فراستینگ را باید پلاستیک یا فویل بپیچید. با این کار دیگر هوا درون آن نفوذ پیدا نمی نماید. حال این کیک را تا سه ماه نگه دارید. برای استفاده از این کیک فریزری آن را شب قبل از فریزر در آورید و در یخچال قرار دهید تا بتوانید طی یک هفته از آن بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله