عکس ، خفاش ها و انسان ها از همیشه به هم نزدیک تر؛ خطری که بیخ گوش انسان است

به گزارش مجله نازلارا، ارتباط بین تخریب زیستگاه، تغییرات آب و هوایی و ظهور ویروس های تازه هرگز به اندازه دوران همه گیری مشهود نبوده است.

عکس ، خفاش ها و انسان ها از همیشه به هم نزدیک تر؛ خطری که بیخ گوش انسان است

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، ورود SARS-CoV-2 و توسعه COVID-19 باعث شد نمایان شود که چگونه فعالیت های انسانی مانند جنگل زدایی می تواند حیوانات وحشی حامل ویروس را به انسان نزدیک کند.

بیشتر بخوانید:

عکس | درگیری دانشمندان با دزدان دریایی و شکارچیان برای تصویربرداری از این حیوان

عکس | این جانور هیچ جوره نمی میرد؛ کشف گونه ای تازه از خرس آبی دانشمندان را شگفت زده کرد

در یک مطالعه تازه، محققان در پی ارائه داده های بیشتری بودند که طی 25 سال در استرالیا جمع آوری شده بود تا ارتباط بین از دست دادن زیستگاه، رفتار حیوانات و سرریز شدن ویروس را نشان دهند.

به طور خاص، دانشمندان ویروس Hendra را که از طریق خفاش منتقل می شود، بررسی کردند که عمدتاً خفاش های میوه (همچنین به عنوان روباه پرنده شناخته می شوند) را آلوده می کند. این ویروس می تواند از طریق اسب ها به انسان ها برسد.

پگی ابی، زیست شناس رفتاری از دانشگاه نیو ساوت ولز در استرالیا و همکارانش در مقاله منتشر شده خود می نویسند: تعامل بین تغییر کاربری زمین و آب و هوا در حال حاضر منجر به اقامت مداوم خفاش در منطقه ها کشاورزی می شود، جایی که کمبود دوره ای غذا باعث هجوم دوره ای آنها می شود.

سرریز زئونوز توصیف می کند که چگونه ویروس ها و سایر عوامل بیماری زای موجود در حیوانات می توانند به درون انسان جهش کنند، که گاهی اوقات با عواقب مرگباری همراه است. ویروس هندرا یک نمونه است. اچ آی وی، ابولا، هاری و طاعون فهرستی تلخ از سایر بیماری های مشترک بین انسان و دام را تشکیل می دهند.

ویروس هندرا - که از نام حومه بریزبن که در سال 1994 کشف شد - نامگذاری شده است - می تواند باعث بیماری شدید یا حتی کشنده در انسان و اسب شود. اغلب، خفاش های آلوده که در پادوک های اسب تغذیه می کنند، ویروس را منتقل می کنند و از سال 2006، فراوانی و دامنه سرریزهای ویروس Hendra در استرالیا افزایش یافته است.

در این مطالعه، Eby و همکارانش چندین دهه داده ها را برای مطالعه تغییرات سریع در رفتار خفاش ها که همزمان با رویدادهای سرریز ویروس Hendra در جنوب غربی کوئینزلند بین سال های 1996 تا 2020 بود، بررسی کردند.

ابی و همکارانش گزارش می دهند: از سال 2003 تا 2020، رفتار خفاش ها و بروز سرریزها به سرعت تغییر کرد و تعداد لانه ها سه برابر شد.

تا سال 2018، نزدیک به یک سوم از زیستگاه خفاش های میوه طبیعی در نسبت با سال 1996 از بین رفته بود و خفاش ها را به منطقه ها شهری سرازیر کرده بود.

رویدادهای خشکسالی ال نینو همچنین باعث کمبود غذای زمستانی برای خفاش ها شد و از افزایش اقامتگاه ها در نزدیکی منطقه ها پرجمعیت انسان که احتمالاً خفاش ها می توانستند غذا پیدا کنند، خبر می داد.

نه تنها کمبود غذا و از دست دادن زیستگاه خفاش ها را به منطقه های که انسان ها و اسب ها زندگی می کنند سوق می دهد - تعداد برخورد انسان و حیوان را افزایش می دهد - بلکه تحقیقات گذشته نشان می دهد استرس تغذیه ای می تواند منجر به افزایش ریزش ویروس در خفاش ها شود.

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 28 آبان 1401 بروزرسانی: 28 آبان 1401 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1602

به "عکس ، خفاش ها و انسان ها از همیشه به هم نزدیک تر؛ خطری که بیخ گوش انسان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عکس ، خفاش ها و انسان ها از همیشه به هم نزدیک تر؛ خطری که بیخ گوش انسان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید