ارتباط الگوی خواب و افسردگی

به گزارش مجله نازلارا، مشکلاتی که به علت جغد شب بودن برای سلامتی افراد ایجاد می گردد، به احتمال زیاد نتیجه آن است که یک جغد شب مجبور است در دنیایی زندگی کند که برای یک انسان سحرخیز طراحی شده است. این باعث می گردد که ریتم های شبانه روزی بدن این افراد دچار اختلال گردد.

ارتباط الگوی خواب و افسردگی

آیا از آن آدم هایی هستید که صبح های زود و پر از ذوق از تخت خواب بیرون می جهند و آماده رفتن هستند؟ یا از آن آدم هایی هستید که زنگ ساعت را تا آخرین ثانیه های ممکن به تعویق می اندازند و بدن خسته شان را تا محل کار می کشند؟

به گزارش خبرنگاران، اگر چکاوک صبح هستید باید برایتان هورا بکشیم، زیرا عادات طبیعی خواب یا ریتم های شبانه روزی شما با برنامه کاری مرسومِ 8 صبح تا 5 عصر و ساعاتی که بچه ها به مدرسه می فرایند و تعطیل می شوند، مطابقت دارد.

اما برطبق مطالعه ای که اخیراً در نشریه مولکولار سایکی اتری منتشر شده، خیلی بد است اگر در دسته جغد های شب قرار می گیرید که در ساعات بعدازظهر و عصرگاهی عملکرد بهتری دارند.

این مطالعه داده هایش را به وسیله کنترل فعالیت مشارکت نمایندگان با استفاده از مچ بند های الکترونیکی گردآوری کرد. بیش از 85000 مشارکت نماینده این مچ بند ها را بسته بودند.

محققان اطلاعات خوابیدنِ مشارکت نمایندگان را با گزارش هایی که آن ها درباره خلق شان ارائه می کردند مقایسه کردند و دریافتند افرادی که چرخه خواب شان با ساعات معمول کاری تطابق نداشت، بیشتر احتمال داشت که از افسردگی، اضطراب و احساس بیماری شکایت نمایند.

متخصص خواب، کریستن ناتسون، که دانشیار عصب شناسی و طب پیشگیرانه در دانشگاه نورث وسترن، است می گوید: مشکلاتی که به دلیل جغد شب بودن برای سلامتی افراد ایجاد می گردد، به احتمال زیاد نتیجه آن است که یک جغد شب مجبور است در دنیایی زندگی کند که برای یک انسان سحرخیز طراحی شده است. این باعث می گردد که ریتم های شبانه روزی بدن این افراد دچار اختلال گردد.

نویسنده این مطالعه، دکتر جسیکا تیرل، استاد ارشد در دانشگاه پزشکی اکستر در انگلستان، می گوید: مقابله با ساعت درونی بدن تا حد زیادی با سطوح متفاوت افسردگی مرتبط است و هر چه این عدم تطابق بیشتر می گردد، افسردگی هم عمیق تر می گردد.

مطالعات قبلی نشان داده بودند که بین افسردگی و چرخه های خواب ارتباط وجود دارد. تیرل می گوید: کارکنانِ شب کار بیشترین حد از افسردگی و کمترین حد از سلامتی را گزارش داده بودند.

خبر خوب برای سحرخیزان

ناتسون می گوید: خبر خوب برای سحرخیزان این است که برطبق یافته های این مطالعه افرادی که عاشق صبح زود بیدار شدن هستند نسبت به افرادی که جغد شب هستند، کمتر دچار بی نظمی در ساعات خواب می شوند.

تیرل شرح می دهد: اگر شما سحرخیز هستید، کمتر محتمل است که دچار افسردگی شوید و بیشتر محتمل است که از سطح سلامتی تان رضایت داشته باشید. یکی از علل آن است که سحرخیزان کمتر محتمل است دچار جت لگِ اجتماعی شوند.

او شرح می دهد: جت لگِ اجتماعی زمانی اتفاق می افتد که ما آخر هفته ها در مقایسه با روز های کاری دیرتر به رختخواب می رویم و دیرتر از خواب بیدار می شویم. این مفهوم از مفهوم جت لگ که ما معمولاً در سفر به دو منطقه زمانی متفاوت تجربه می کنیم، قرض گرفته شده است. تفاوت آن است که جت لگِ اجتماعی نتیجه مغایرت بین ریتم ساعت زیستی یک فرد و زمان بندی های روزانه ای است که محدودیت های اجتماعی آن را معین نموده اند.

ناتسون می گوید یکی دیگر از دلایل احتمالی می تواند آن باشد که افراد سحرخیز بیشتر از سایرین در معرض نور آفتاب قرار می گیرند. او شرح می دهد: قرار دریافت در معرض نور در میان گونه سحرخیز بیشتر است و ممکن است در میان سایرین با عادات خواب متفاوت، کمتر گردد. درحقیقت نوردرمانی یکی از درمان های متدوال برای درمان بعضی از انواع افسردگی هاست.

ناتسون می گوید: عدم تطابق ساعت زیستی با ساعت اجتماعی ممکن است به خوابِ ناکافی و بی کیفیت منجر گردد که هر دو می توانند روی خلق افراد اثر منفی گذاشته و اختلالات خلقی را بدتر نمایند.

و درآخر، مشکل مرغ و تخم مرغ همچنان وجود دارد. به همین خاطر تحقیقات اغلب ارتباط را نشان می دهند و نه دلیل را. ممکن است که افرادی که افسردگی دارند، بیشتر از سایرین دچرا بی نظمی در خواب باشند. این رابطه باید در تحقیقات بعدی آنالیز گردد.

منبع: CNN

ترجمه: سایت خبرنگاران

منبع: فرادید
انتشار: 28 تیر 1400 بروزرسانی: 28 تیر 1400 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1151

به "ارتباط الگوی خواب و افسردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتباط الگوی خواب و افسردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید