طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی (کته سیر شیرازی) به روشی ساده

به گزارش مجله نازلارا، طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی یا کته سیر شیرازی آسان است. این پلوی شیرازی با استفاده از سیر تازه تهیه می گردد. بنابراین، بهتر است این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ را باید در فصل هایی درست کنید که به سیر تازه دسترسی دارید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه دمپخت سیر تازه به روش شیرازی را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی (کته سیر شیرازی) به روشی ساده

مواد لازم برای تهیه دمپخت سیر شیرازی (برای 2 تا 3 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج2 لیوان فرانسوی دسته دار
عدس1 لیوان فرانسوی دسته دار
هویج1 عدد
تره، جعفری و شوید200 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر تازه (برای سیر داغ)به مقدار دلخواه
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواه
روغنبه مقدار کافی

مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج تازه: 1 تا 2 ساعت

مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج کهنه: 3 تا 4 ساعت

مدت زمان لازم برای آماده سازی و تهیه دمپخت سیر: 40 تا 50 دقیقه

مراحل طرز تهیه دمپخت سیر سبز شیرازی

برای طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی به سیر تازه احتیاج دارید. بنابراین، این غذا را بیشتر باید در فصل بهار درست کنید.

مرحله اول: برنج را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه دمپخت شیرازی با سیر تازه باید برنج ها را پاک کنید و بشویید. پس از اطمینان از تمیز شدن برنج، آن را همراه با مقداری آب و نمک در قابلمه مناسبی بریزید و 1 الی 2 ساعت بخیسانی.

برای خرید برنج و نمک می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: عدس را آماده کنید

عدس را هم درست مانند برنج به دقت پاک کنید. سپس، عدس ها را به خوبی بشویید. بهتر است عدس پاکیزه را هم در محلول آب و نمک بریزید و برای مدت یک ساعت بخیسانید.

برای خرید عدس می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: هویج را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دمپخت سیر باید هویج را بشویید و با یاری پوست کن یا چاقو پوست بگیرید. سپس، هویج تمیز و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید. هویج های نگینی را در قابلمه مناسبی بریزید و مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و مدتی صبر کنید تا قطعات هویج کاملا نرم شوند.

مرحله چهارم: عدس را بپزید

همزمان با پخت هویج، عدس های خیس خورده را هم در قابلمه دیگری بریزید و همراه با مقداری آب، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی حرارت میانه قرار دهید. صبر کنید تا آب عدس کشیده گردد. مراقب باشید عدس تان له نگردد یا ته نگیرد.

برای خرید فلفل سیاه و زردچوبه می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: سبزیجات دمپخت سیر را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دمپخت با سیر سبز وقت آن است که تره، جعفری و شوید را به دقت پاک کنید و با حوصله بشویید تا کاملا پاکیزه شوند. سپس، سبزیجات را در آبکش بریزید و منتظر بمانید تا آب اضافی شان خارج گردد. در ادامه، آن ها را روی تخته آشپزی قرار دهید و با یاری یک چاقوی تیز به خوبی ساطوری و ریز خرد کنید.

مرحله ششم: سیر تازه و پیاز را آماده کنید

حالا سیر تازه را به خوبی بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا خارج گردد. بسته به نوع سیر ممکن است لازم باشد آن را تمیز کنید؛ پوست ضخیم و ساقه های چوبی شده و بعلاوه، برگ های زرد و پلاسیده را جدا کنید.

سپس، سیر تازه را در ابعاد دلخواه خرد کنید. پیاز را هم بشویید و پس از پوست کندن به صورت نگینی خرد کنید. حالا، پیاز را همراه با مقداری روغن، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی گردد.

در ادامه، سیر تازه را هم به تابه حاوی پیاز سرخ شده اضافه کنید تا تفت ببیند. توجه داشته باشید، سیر تازه را فقط باید اندکی تفت دهید تا بوی آن بلند گردد و اصلا نباید کاملا سرخ کنید. پس از آماده شدن مخلوط سیر و پیاز، زیر تابه را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید.

در صورت تمایل سیر داغ و پیاز داغ را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: برنج را بپزید

آب برنج خیس خورده را خالی کنید. سپس، آن را همراه با 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب و مقدار کمی نمک در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. منتظر بمانید تا آب برنج بجوشد. در ادامه، سبزیجات ساطوری خرد شده را به آب برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. برای خوش آب و رنگ شدن ترکیب برنج و سبزی، پیشنهاد می کنیم مقداری زردچوبه هم به محتویات قابلمه اضافه کنید.

مرحله هشتم: عدس و هویج را به برنج اضافه کنید

حالا باید منتظر بمانید تا آب برنج کمی کشیده گردد. سپس، عدس و هویج پخته شده را همراه با پیاز و سیر خرد شده و تفت دیده به قابلمه حاوی برنج و سبزیجات اضافه کنید. این مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. یادتان باشد، برنج را باید به آرامی، به صورت دورانی و به گونه ای هم بزنید که له نگردد. در غیر این صورت، کته شما نهایتا شفته خواهد شد.

مرحله نهم: دمپخت سیر شیرازی را کته کنید

در نهایت، قابلمه برنج را با دمکنی بپوشانید و درب آن را ببندید. حرارت را ملایم نموده و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا دمپخت سیر خوشمزه شما کاملا بپزد و دم بکشد.

مرحله آخر: دمپخت سیر شیرازی را سرو کنید

امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی را بدون مشکل دنبال نموده باشید. پس از آماده شدن دمپخت سیر، آن را همراه با یا سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی

  • برای خوشمزه تر شدن هویج آب پز پیشنهاد می کنیم یک قاشق غذاخوری شکر و یک چهارم قاشق چای خوری نمک هم به آب قابلمه هویج اضافه کنید. برای خرید شکر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید هویج های نگینی را بخارپز کنید.
  • برای طعم دار کردن هویج پخته شده یک روش هم این است که هویج های پخته و نگینی خرد شده را همراه با مقداری کره، شکر و دارچین تفت دهید و سپس، به غذا اضافه کنید. برای خرید دارچین و کره می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
  • برای طعم دار کردن عدس پیشنهاد می کنیم مقدار کمی دارچین هم به آب آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری زعفران دم نموده هم به این غذای خوشمزه شیرازی با سیر تازه اضافه کنید. برای خرید زعفران می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید سیر تازه را بدون تفت دادن در دمپخت سیر بریزید.
  • این حجم مواد اولیه برای تهیه دمپخت سیر برای 2 تا 3 نفر در نظر گرفته شده است. اگر برای تعداد نفرات بیشتری غذا می پزید باید مقدار مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید.
  • در صورت تمایل، می توانید دمپخت سیر تازه را به جای کته کردن به روش آبکشی تهیه کنید.
  • بسته به ذائقه می توانید مقدار سیر را کمتر یا بیشتر کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید عدس را از دستور طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی حذف کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید این غذا را همراه با سبزی خوردن، ماست چکیده ساده، ماست موسیر یا ماست و خیار هم نوش جان کنید. انواع ماست را به روش های حضوری و اینترنتی از می توانید تهیه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن دمپخت سیر شیرازی

چرا دمپخت سیر شفته می گردد؟

اگر برنج را بیش از مقدار و به روش نادرستی هم بزنید؛ یا اگر آب زیادی را داخل برنج در حال پخت بریزید، ممکن است دمپخت سیر شما شفته گردد.

سبزی دمپخت سیر شیرازی چیست؟

تره، شوید و جعفری سبزی دمپخت سیر شیرازی هستند.

آیا می توان دمپخت سیر تازه را با گوشت درست کرد؟

بله. طرز تهیه دمپخت سیر تازه با گوشت هم درست مانند دستور بالاست. با این تفاوت که شما باید گوشت قرمز را در ابعاد قورمه ای خرد کنید. سپس، آن را همراه با مقداری پیاز، زردچوبه، فلفل و اندکی دارچین تفت دهید. در ادامه، گوشت را بپزید و همراه با برنج سرو کنید. اگر دمپخت سیر را به روش آبکشی درست می کنید، در هنگام چیدن لایه های برنج و دیگر مواد در داخل قابلمه می توانید گوشت پخته شده را هم لابه لای پلو بریزید. در صورت تمایل، می توانید این غذا را با گوشت ماهیچه یا گوشت چرخ نموده به صورت کوفته قلقلی هم سرو کنید.

برای خرید گوشت قرمز و گوشت چرخ نموده می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

آیا می توان دمپخت سیر تازه را با مرغ درست کرد؟

بله. برای این منظور باید مرغ را همراه با مقداری سیر، پیاز، زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید و تفت دهید. سپس، دمپخت سیر را با مرغ سرو کنید.

برای خرید می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

دمپخت سیر تازه را با ماهی هم می توان خورد؟

بله. در صورت تمایل می توانید این غذا را همراه با قطعات ماهی سرخ شده نوش جان کنید.

برای خرید می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

طرز تهیه دمپخت سیر و نرگسی چگونه است؟

طرز تهیه دمپخت سیر و نرگسی درست مانند دستور بالاست. در واقع، شیرازی ها به هویج زرد و بزرگ، نرگسی می گویند.

محصولات مرتبط

هل 10 گرمی سانتین

39,500 تومان 39,900 تومان 1% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 2.5 کیلویی گلها

39,500 تومان 39,950 تومان 1% تخفیف

پودر دارچین پت 80 گرمی فامیلا

45,300 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

133,900 تومان 135,500 تومان 1% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

663,900 تومان 755,000 تومان 12% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

61,100 تومان 61,900 تومان 1% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

107,900 تومان 120,000 تومان 10% تخفیف

سیر سرخ شده 200 گرم لاریج سار

107,900 تومان 110,000 تومان 2% تخفیف

برنج ایرانی ندا 10 کیلویی هایلی

514,900 تومان 520,000 تومان 1% تخفیف

برنج هندی 10 کیلویی بهروز

489,000 تومان 550,000 تومان 11% تخفیف

روغن سرخ کردنی 1350گرمی آفتاب

21,600 تومان

روغن سرخ کردنی کم جذب 2700 گرمی کیمبال

167,300 تومان

عدس 400 گرمی 909

74,600 تومان 75,000 تومان 1% تخفیف

عدس درشت فردینه 800گرمی

85,900 تومان 115,900 تومان 26% تخفیف

شکر 1 کیلویی ورامین

49,000 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف

شکر 4.5 کیلوگرمی برلیان

165,450 تومان 168,300 تومان 2% تخفیف

کره 100 گرمی پگاه

29,900 تومان 33,000 تومان 9% تخفیف

ماست 700 گرم کم چرب اویسا

20,800 تومان 21,000 تومان 1% تخفیف

بال و بازو مرغ 900گرم نازینه

108,000 تومان

قزل آلا تازه 1000 گرمی مهیا

349,900 تومان 369,300 تومان 5% تخفیف

ماهی قزل آلا شکم خالی تازه 1 کیلویی رزا

282,656 تومان 321,200 تومان 12% تخفیف

سبزی منجمد کوکو 400 گرم سمیم

32,700 تومان 33,000 تومان 1% تخفیف

ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز

79,900 تومان 88,700 تومان 10% تخفیف

پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز

122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 تیر 1403 بروزرسانی: 10 تیر 1403 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 1749

به "طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی (کته سیر شیرازی) به روشی ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپخت سیر شیرازی (کته سیر شیرازی) به روشی ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید