طرز تهیه کویی آش گیلانی

به گزارش مجله نازلارا، کویی یکی از آش های معروف مردم گیلان است که برای تهیه آن از کدو حلوایی استفاده می گردد. برای دانستن روش پخت این آش خوشمزه با ما همراه باشید.

طرز تهیه کویی آش گیلانی

به گزارش، برای درست کردن آش کویی در ابتدا برنج را به همراه کدو می پزیم. بعد از پختن کامل مواد شیر را به همراه نمک اضافه می کنیم و زیر شعله را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا آش جا بیفتد. برای سرو آش می توان روی آن را با شکر و دارچین تزئین کرد.

آموزش و طرز تهیه کویی آش گیلانی

1 لیوان برنج

2 کیلوگرم کدو حلوایی

2 لیوان شیر

نصف قاشق چایخوری نمک

شکر و دارچین به مقدار کافی

کره 50 گرم

برنج را می شوئیم. کدو را قطعه قطعه می کنیم. پوست قطعه ها را می کنیم.

تخم و ریشه داخل کدو را می گیریم. برنج و قطعه های کدوی پوست گرفته و کره را با 4 یا 5 لیوان آب کاملا می پزیم. آش را گاهی هم می زنیم تا تمام مواد خوب له گردد. شیر و نمک را اضافه می کنیم.

برای آنکه آش کاملا جا بیفتد باید حرارت زیر دیگ ملایم باشد. آش را در ظرف می کشیم.

روی آن دارچین و شکر (آنقدر که شیرین بگردد) می پاشیم. حال آش کدوی ما برای خوردن آماده است. به عوض شیر در آخر کار می توان 200 گرم مغز گردوی سائیده شده را به آش افزود و آش را بعد از چند جوش که زد برداشت.

کدو تنبل های کشور ما دو نوع اند: نوع اول کاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکل شان نامتقارن است. شاید باور نکنید که نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد، به طوری که تحقیقات نشان داده است بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است.

به غیر از استفاده های خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده می گردد.

روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته می گردد اثرات مفیدی روی مسائل پروستات دارد. مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید نموده اند و حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسید های چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب می گردد. این اسید های چرب ضروری، در بافت های بدن هم کاربرد دارند.

به غیر از درمان بزرگی خوش خیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است)، استفاده های دیگری هم برای تخمه های کدوحلوایی عنوان می گردد؛ مثل درمان افسردگی، درمان سنگ کلیه، رفع کردن انگل ها و عفونت های گوارشی. اگرچه این درمان ها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشده اند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیده قدیمی است.

کدو حلوایی اثرات مفیدی بر عملکرد مثانه دارد.

وجود اسید آمینه تریکپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه می نماید و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال اجرا است.

منبع: تبیان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 21 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1399 گردآورنده: nazlara.ir شناسه مطلب: 340

به "طرز تهیه کویی آش گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کویی آش گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید