کشف رژیم غذایی افزایش طول عمر!
به گزارش مجله نازلارا، دانشمندان می گویند بسته به ژن هایی که داریم، بدن ما می تواند بیش از طول زندگی معمولی که سپری می کنیم و حتی دهه ها بعد از آن زنده بماند. البته این طول عمر بیولوژیک الزاماتی دارد که حالا دانشمندان می گویند رژیم غذایی که می خوریم - و روش خوردن آن- می تواند نقشی معین کننده در این راستا داشته باشد.
به گزارش خبرنگاران، والتر لونگو متخصص پیری از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ایالات متحده متقاعد شده است که یک فرمول بهینه برای روزه گرفتن و رژیم غذایی وجود دارد که می تواند برترین شانس را برای به حداکثر رساندن طول عمر فردی به ما بدهد. این بدان معناست که این دانشمند و همکارانش مدعی هستند که رژیم غذایی را کشف نموده اند که می تواند منجر به افزایش طول عمر ما تا حد امکان گردد.
لونگو و همکارش رزالین اندرسون از دانشگاه ویسکانسین برای اینکه بفهمند این فرمول چه شکلی است، مکانیسم مربوط به طول عمر و تغذیه در موجودات زنده مختلف را آنالیز کردند و همه آن را به گونه خودمان ربط دادند. لونگو می گوید: ما ارتباط بین مواد مغذی، روزه داری، ژن ها و طول عمر را در گونه های کوتاه عمر آنالیز کردیم و این پیوند ها را به مطالعات بالینی و اپیدمیولوژیک در پستانداران و انسان ها که در محدوده عمر صد ساله هستند، مرتبط کردیم.
این دانشمندان البته تأکید می نمایند که تجویز یک رژیم غذایی ثابت برای همگان، به احتمال زیاد هرگز به یک رویکرد نتیجه بخش یکسان بدل نخواهد شد. همانطور که تغییرات در عادات غذایی، مزایا و معایب زیادی را برای سلامت سایر گونه ها، از میکروب های ساده گرفته تا کرم ها و پستاندارانی مانند ما، ایجاد می نماید. علاوه بر این، تفاوت های خود ما در ژن ها و مراحل رشد، خطرات و فواید مواد غذایی مختلف را معین می نماید. برای مثال، افراد بالای 65 سال ممکن است احتیاج داشته باشند کمی پروتئین بیشتر در رژیم غذایی خود اضافه نمایند تا مطمئن شوند بدنشان مواد زیادی برای جمع کردن توده بدن و محافظت در برابر شنمایندگی فزاینده دارد.
این دانشمندان بر همین اساس اشاره می نمایند که استفاده از این رژیم به ویژه برای افراد خاص، حتماً باید با مشاوره و همراهی متخصصان تغذیه و پزشکان همراه باشد تا این افراد خاص نیز بتوانند از این رژیم منحصر بفرد بهره ببرند. با این همه، صنعت مراقبت های بهداشتی باید با یک اجماع علمی در مورد ویژگی های یک رژیم غذایی خوب، که با بحث و جدل سنگینی در مورد آن وجود دارد، برسد. هدف مطالعه لونگو و اندرسون فراهم کردن یک پایه محکم برای تحقیقات مداوم در زمینه رژیم های غذایی مبتنی بر افزایش طول عمر است. چیزی که می تواند این بحث را به حرکت درآورد و در نهایت یک رژیم غذایی مبتنی بر علم را به متخصصان مراقبت های بهداشتی ارائه دهد و واقعاً زندگی طولانی تری را برای انسان ها به ارمغان بیاورد.
اگرچه تحقیقات بیشتری برای معین جزئیات مورد احتیاج، در فهرست رژیم غذایی لونگو و همکارش وجود دارد (زیرا این تحقیق هنوز در حال توسعه است)، انواع مواد غذایی که ممکن است بخواهیم در فهرست خرید خود روی آن ها تمرکز کنیم، در آن تعیین شده است. طبق گفته لونگو: اندازه مناسبی از کربوهیدرات های تصفیه نشده، پروتئین های گیاهی و چربی های گیاهی کافی برای تامین کمتر از یک سوم انرژی مورد احتیاج شما، تنها بلیطی است که به آن احتیاج دارید. وی اضافه کرد: بسیاری از حبوبات، غلات کامل و سبزیجات؛ بعضی از ماهی ها؛ بدون گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده و گوشت سفید بسیار کم؛ قند کم و غلات تصفیه شده؛ سطوح خوبی از آجیل و روغن زیتون و اندازهی شکلات تلخ نیز در این فهرست باید جای داده گردد.
علاوه بر آنچه در بشقاب می رود، کسانی که می خواهند از سال های گرگ و میش زندگی خود لذت ببرند، باید برنامه ریزی نمایند که چه زمانی غذا بخورند. زمان بندی وعده های غذایی در یک بازه دوازده ساعته در حالی که یک چرخه پنج روزه ناشتا هر سه تا چهار ماه یکبار انجام گردد نیز به کنترل فشار خون و کاهش خطر مقاومت به انسولین یاری می نماید. اگرچه، در توصیه به محدود کردن گوشت قرمز، افزایش پروتئین های گیاهی، و صرف نظر از بعضی وعده های غذایی در زمان های دوره ای، چندان چیز تازهی نیست، اما به نظر می رسد ارائه یک الگوی علمی از سوی دانشمندان برای هدف تعیینی همانند افزایش طول عمر، می تواند جالب توجه باشد.
به عبارت دیگر، ما تا به امروز با فواید بسیاری از مواد غذایی آشنا شده ایم و رژیم های بسیاری را می شناسیم که می توانند سلامتی ما را تضمین نمایند، اما درنظر گرفتن یک رژیم ثابت برای افزایش طول عمر که اغلب افراد جامعه بتوانند از آن بهره بگیرند، امری نسبتاً تازه و ابتکاری است. این گروه البته هنوز فهرست رژیم غذایی خود را تحت آزمایش نگه داشته اند تا بتوانند یک رژیم غذایی کامل و جامع برای همه گروه های انسانی ترتیب دهند. رژیمی که بتواند حداکثر افراد جامعه را دربر بگیرد و بیشترین مقدار کارآیی را ارائه دهد. رسیدن به حداکثر طول عمر ممکن با استفاده از رژیم غذایی، بعلاوه می تواند کارآمدتر باشد، زیرا به طور اتوماتیک مداخله عوامل دارویی که می تواند عوارض زا باشد را از دور خارج می نماید.
لونگو می گوید: با اتخاذ رویکردی مبتنی بر آنالیز مطالعات تغذیه ای یک قرن اخیر، می توانیم آغاز به تعریف یک رژیم غذایی برای افزایش طول عمر کنیم که پایه ای محکم برای توصیه های تغذیه ای و تحقیقات آینده است. باید امیدوار بود که رژیم غذایی کاملاً تعیین این دانشمندان به جمع بندی نهایی برسد، شاید با این دستاورد بتوان حداقل طول عمر بالای صد سال را برای تمام انسان ها امری طبیعی تصور کنیم. نتایج این تحقیق در نشریه معتبر Cell منتشر شده است.
منبع: sciencealert
ترجمه: مصطفی جرفی-خبرنگاران
منبع: فرارو